Нито един Васил в рода на Левски
Има 27 наследници, чакат да се роди 28-ият

Прапраплеменницата на Левски Христина Богданова не спира да обикаля из страната и да разказва за Апостола и неговите завети.
.
Голямата му любов била Йова
Самият Левски така и не успява да създаде семейство и затова няма преки наследници. Йова от село Войнягово е била голямата му любов. Дякона бил учител там. На седенките все я подканял заедно да изпеят любимата му песен „Мари заискали се мома и момък”. Апостола дълго време ухажвал девойката, но нещата между тях така и не се получили, защото идеалите за свободна България го отдалечили от нея. Очевидно и Йова не била безразлична към синеокия даскал, тъй като дълго време след неговото заминаване не се омъжила. Когато след години се задомила и родила син, го изучила за учител, въпреки че съпругът й имал дюкян и момчето е можело да наследи търговията на баща си.
.
Кръщават летището на негово име
Софийското летище да носи името Васил Левски. Такова предложение направи учреденият миналия месец Национален инициативен комитет за честване на 180 години от рождението на Апостола. На Министерството на културата бе възложено да проучи възможностите за преименуване на аерогарата.

Цялата 2017 г. беше обявена за година на Левски. В цялата страна и в чужбина  ще бъдат организирани различни прояви, посветени на делото на Апостола. Предлага се да бъде представена и изложба в столиците на страните, където българското националноосвободително движение е намерило опора - Букурещ, Белград, Москва, Париж, Лондон и др. 131 училища и детски градини носят името Васил Левски. 131 са и паметниците на Апостола в България, като отделно има и още 19 в чужбина.
.
.
.