Инвестициите в бизнес имоти в Европа намаляват
Брекзит и недостигът на първокласни активи в Германия са причина за понижението

londoniscool.com
Великобритания остава най-големият пазар на бизнес имоти в Европа с 59,1 млрд. евро инвестиции през миналата година.
.
Париж е най-атрактивен за вложения в хотели
Париж е най-атрактивната дестинация в Европа за инвестиции в хотели въпреки нестабилната политическа обстановка и риска от терористични атентати, показват данните на консултантската компания Colliers International. Компанията е проучила 20 от водещите европейски градове. Оценката е направена на базата на 12 компонента, сред които население, БВП, брой на работещите, туристи, заетост на хотелски стаи, приход на стая, цена на земя, разходи за строителство, инвестиционни обеми, печалби при изход от инвестиции и други. Максималната възможна оценка е 400 точки.

Класирането на Париж на първо място се дължи на високия ръст на търсенето, позитивното развитие на хотелския бизнес, голямата възвръщаемост на инвестициите и силният туристически пазар за периода 2012-2016 г. На второ и трето място са Лондон и Барселона, следвани от Амстердам и Мадрид. В топ 10 попадат още Дъблин, Виена, Берлин, Цюрих и Прага.

Лондон и Париж притежават доста близки характеристики, но столицата на Франция надделява в общата класация поради малко по-ниските цени на строителство. Това е параметърът, по който Барселона има най-добри резултати и благодарение на който застава преди Амстердам в общото подреждане.
.
.
.