Отново терор по празниците
Атентати окървавиха Египет и Швеция

ЕПА/БГНЕС
„Ислямска държава” отново нанесе жастоки удари по празниците.
.
Делото за първата атака на ИД в Европа започва догодина
Разследването на атентата срещу Еврейския музей в Брюксел от 24 май 2014 г. е приключило и се очаква делото да започне догодина, съобщават медии в Белгия.

Отбелязва се, че уличеният извършител Меди Немуш е запазил мълчание при разпитите досега, но се предполага, че ще говори пред съда. Преди три години Немуш извърши нападение с огнестрелно оръжие в музея, където уби четирима души, двама от които бяха служители на Мосад. Отговорност за атентата пое терористичната групировка “Ислямска държава”, затова нападението се възприема като първото действие на терористите от тази организация в Европа.

Медиите отбелязват, че мъжът, заснет с Немуш по улиците на Брюксел в дните около атентата, така и не е бил открит. Изразено е предположение, че обвиняемият ще получи доживотна присъда.

В други публикации се съобщава, че белгийските военни продължават да участват в охраната на обществения ред вече 27 месеца. Около 1200 пехотинци са ангажирани с патрулите по улиците, като от ръководството на армията отчитат, че това пречи на обичайната им подготовка за участие в сражения.
.
.
.