Скандали
Панов зове президента да наруши Конституцията
Шефът на ВКС с римейк на пуча срещу Цацаров от края на 2015 г.

.
Пинокио се оплете в обясненията за „Черния лебед”

Христо Иванов
Христо Иванов се оплете в обясненията си за „АРГО-гейт” и репликата „черния лебед”, която той използва по отношение на съпругата на Лозан Панов. По думите му репликата била „иронична шега и подмятане”, без смисъл в нея. ”Тази реплика няма никакъв концептуален смисъл. Тя няма никакво съдържание относно съпругата на Панов”, каза Иванов. Според него журналистите са се хванали за епитета и са преиначили контекста, а това била реплика хваната "просто ей така". Пробва се да защити също така ортака си, като заяви, че шефът на ВКС не е знаел, че името му е било обсъждано като евентуална номинация за президент. Защо обаче Прокопиев и останалите представители на задкулисието, участвали в разговорите от стенограмите от „АРГО-гейт” са обсъждали именно Панов за президент, а не някой друг магистрат, Иванов не уточни.
.
Ясен Тодоров: Изживява се като „Воин на светлината”

Ясен Тодоров
Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов и основна маша на мафията в Темида се изявява като говорител на олигархичната партия „Да(й), България”.

Това стана ясно от думите на члена на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров в негово интервю за „Беновска пита” по Канал 3. „Господин Панов напоследък прави само политически изказвания и се изявява пред медиите като говорител на формации, които останаха извън Народното събрание”, заяви Тодоров.

Кадровикът се изказа доста иронично за Панов, обяснявайки, че държанието му е породено от това, че се изживява като „Воин на светлината”, който ходи по медиите и раздава справедливост, но всъщност основно обслужва политически интереси. Подобна оценка Тодоров даде и за колегата си от ВСС Калин Калпакчиев, който се явява основен глашатай на опорните точки, които Лозан Панов защитава. „Той си говори само с НПО-та и само за правосъдната реформа. В техните глави обаче правосъдната реформа се изразява само в това колко лош е Цацаров, как трябва незабавно да се махне и как този ВСС също е лош и трябва да се смени”, обясни кадровикът наблюденията си върху странното поведение на Калпакчиев. Той отново припомни, че по скандала около срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и газовия барон Сашо Дончев ВСС вече е решил, че няма нужда от допълнителни проверки, а напъните на Калпакчиев и Панов да го раздухват и да атакуват Цацаров са продиктувани от друг мотив. Тодоров обясни детайлно процедурата по отстраняване на „тримата големи в Темида” - главен прокурор, шеф на ВКС и шеф на ВАС, обърна внимание, че те са абсолютно идентични и легендите, че над обвинител номер едно стои само Господ, са несъстоятелни.

Тодоров даде да се разбере, че Панов работи в интерес на „Да(й), България”, като разказа за общите им действия при намесата в избора на новия ВСС. Шефът на ВКС вече бе порицан от кадровия орган за недопустима намеса покрай оплакванията на шефовете на апелативните съдии, че им е изисквал протоколи от заседанията за номиниране на нови членове на ВСС. Партията на Христо Иванов пък упорито се опитва да дискредитира процедурата по гласуване, като дори се канят да дадат пресконференция на тема колко лоша е възможността за електронен вот. „Над 80% от магистратите в България към този момент са декларирали, че ще се възползват от възможността за електронно гласуване, смятате ли, че тези хора са идиоти”, коментира Тодоров. По думите му Лозан Панов, Христо Иванов и НПО-то и партията му в момента водят изключително „долна кампания” по тази тема. „Голяма част от колегите ми във ВСС са възмутени от тази политическа дейност, която върши в момента Лозан Панов”, добави още Ясен Тодоров.
.
.
.