Книгите
Воля, Оля, Троля и косатката Катка
Знаменитият руски телевизионен режисьор Анатолий Малкин разказва за любовта и хората

На границата между смешното и мъдрото, персонажите в романите на Малкин страдат, лутат се, търсят, обичат и не спират да се удивяват на света.
.
Анонимен киберпрестъпник изпраща загадъчни послания

„Забравете претендентите. Корнуел е кралицата!”, казва критиката в „Мирър”. Нещо, с което не можем да не се съгласим.
В късна лятна вечер д-р Кей Скарпета и дългогодишният й колега Пийт Марино се отзовават на сигнал за мъртва колоездачка. По всичко изглежда, че младата жена е била нападната с почти нечовешка сила.

Преди Центърът по съдебна медицина, в който работи Скарпета, да бъде уведомен официално за случая, се получават подозрителни телефонни обаждания уж от следовател в Интерпол. В това обаче няма никаква логика. Откъде елитната международна полицейска организация знае за случая? И защо изобщо проявява интерес към него? Много бързо става ясно, че зад всичко това може би стои анонимен киберпрестъпник с псевдоним Тейленд Чарли, който вече цяла седмица изпраща на Скарпета загадъчни послания.

Втори смъртен случай на стотици километри от първия разтърсва Скарпета до дъното на душата й. Анализът на мистериозни следи, открити върху раната на една от жертвите, насочва следствието към материал, който не съществува на земята.

В най-новия роман от поредицата за доктор Кей Скарпета - „Хаос” (ИК „Бард”), Патриша Корнуел ни показва отново защо е № 1 сред авторите на криминални бестселъри, майстор на изненадващите обрати и нестихващо напрежение.
.
Смисълът на духовните послания

Модерна притча от популярен френски писател, психолог и изследовател, която насърчава стремежа на човека към вътрешна свобода.
Има ли изобщо Бог? Как представата за Бог се вписва в съвременността? Дали чувството за вина поради първородния грях не пречи на вярващия човек? А вярно ли е, че могат да ти навредят единствено когато сам решиш, че ти вредят? Това са част от въпросите, които си задават героите на романа „И ще откриеш съкровището в теб” от популярния френски писател, психолог и изследовател Лоран Гунел (издателство „Колибри”).

Жереми е католически свещеник, Алис е консултант в процъфтяваща агенция за подобряване на имиджа на фирми, институции и държави. Двамата са приятели от детинство. Алис решава да му помогне да приобщи повече хора за службите в неговата църква. И действително, благодарение на оригиналните є идеи на месите на Жереми започват да идват все повече енориаши...  Същевременно Алис, която е убедена атеистка, започва да намира смисъл в посланията на Исус и да ги съпоставя с тези на източните духовни учения.

Лоран Гунел е роден през 1966 г. и освен като автор на книги, съчетаващи умело романовия сюжет със заключенията на популярната психология, той е известен и като социолог и експерт по личностно развитие, преподавател в университета в Клермон-Феран, с подчертани интереси в областта на невролингвистичното програмиране.

Убеден, че повечето страхове са плод на човешкото съзнание, Гунел създава магнетични четива, които потапят читателя в съкровения свят на надеждата и му помагат сам себе си да открие и пресътвори. Книги като „Човекът, който искаше да бъде щастлив” и „Бог пътува винаги инкогнито” са абсолютни бестселъри, защото насърчават човешкия стремеж към вътрешна свобода.
.
.
.