Продават по 2 лева дозата, стига за цяла нощ състояние на транс
20 нови дроги зарибяват в морските курорти
Наркотиците отключват невиждана агресия и шизофрения

Една доза стига за четирима.
.
Отличнички тъпчат сутиена с марихуана
Отличнички стават дилъри на плажа срещу 50 лева за джобни пари. Това е новата мода в училище, за която алармираха организации и обезпокоени родители, които вече са съобщили и в полицията. В резултат на това вече има задържано 18-годишно момиче, крило марихуана в сутиена си. В квартирата й на морето пък били открити цял плик от дрогата, както и електронна везна. Заради зачестилите случаи от Охранителна полиция са разпоредили да има по един униформен на всеки голям плаж, който да следи за съмнителни лица. Родители, чиито деца били вербувани от разпространители на дрога, разказаха, че дилърите предпочитали момичета, които имат по-висок успех, тъй като никой учител нямало да се усъмни в тях и така щели да могат да си продават, докато са на летен лагер. Девойките били и по-умни и комбинативни от връстниците си от срещуположния пол. Освен това по-малко се набивали на очи.

Репортерска проверка показа и как стават вербуването, последващото зареждане, разпространението и отчитането. Дилърите използват младежи от училище, които работят за тях. Разпространителите започват да уговарят връстничките си, че могат да изкарват добри пари за лятото, да си купуват хубави неща и да са независими от родителите си. След като момичето се съгласи, следва и среща с по-висшестоящите в йерархията. Тя обикновено става в някое близко кафене в квартала, където бъдещият шеф започва да демонстрира колко е висок стандартът му на живот, брои пари и обяснява, че също е започнал като дилър на дребно. След представлението следва и офертата, а тя е между 20 и 50 лева на ден, в зависимост от това колко дрога е била продадена. С времето парите ставали повече, стига момичето да си изгради мрежа от редовни клиенти и да продава големи количества наркотици.
.
Роми бъркат коктейли по поръчка
Роми, които се сдобиват с вещества за производството на синтетични наркотици, ги забъркват по поръчка на клиента. Някои дилъри искали дрогата да е по-силна, а други по-слаба. Имало такива, които предпочитали да не води до моментно пристрастяване, както и такива, които искали още след първата доза клиентът да потърси и втора.

Последната такава разбита лаборатория била открита преди около седмица в Сливен. Там се забърквали синтетични наркотици, които директно отивали за морето. Полицията обаче влязла в следите на „готвачите” и ги изловили, преди да залеят курортите с отровата. Намерен и иззет е готов метамфетамин, като по данни на криминалисти количеството е достатъчно за производството на 50 дози, стойността на които е приблизително 1800 лева. В апартамент в центъра на града са били иззети и около килограм прекурсори и вещества за производството на синтетичен наркотик. Задържан за 24 часа е 47-годишен криминално проявен, който произвеждал наркотика по поръчка на клиенти почти ежедневно и е считан за един от основните дилъри на дрога в региона. През миналата година в областта са разбити 17 лаборатории за производство на синтетичен наркотик, установените извършители са 114, като по-голямата час от тях са получили ефективни присъди. От началото на 2017 г. са ликвидирани четири нарколаборатории за синтетичен наркотик и пет помещения за сушене на канабис.
.
.
.