Василев задейства „Магнитски” в пореден опит за пуч. Активното мероприятие – подготовка за обявяване на поредното политическо ГМО на олигархията
ЦВЕТАН И ЛОБИСТИТЕ

.
Бизнесмен с швейцарски паспорт върти кризисния му пиар
Планът по героизирането на Василев, с който фараонът, обрал КТБ, се пробва да спаси кожата си, пък си има и местен идеолог. Според публикации в медиите става въпрос за банкер с швейцарски паспорт, който е в близки отношения с избягалия в Сърбия фараон. Името на този бизнесмен е Георги Василев, а самият той се явява обединяващо звено между интересите на банкера беглец и медийния олигарх Иво Прокопиев през годините. Василев е и връзката, през която най-вероятно са минали преговорите на банкера беглец с американските лобисти, за да си осигури път за бягство от възмездието. По информация на в. „Труд” за свръзка е ползван съветникът на бившия премиер Филип Димитров Константин Мишев. Като такъв той е бил част от екипа на Димитров, когато е сключен и договорът с лобистите JWI. В същото време Мишев е и автор на хонорар в няколко сайта – този на подсъдимия фармацевтичен бос Огнян Донев, както и в друг – собственост на Георги Василев. Онлайн изданието с малоброен читателски интерес е и последен пристан и на друг верен слуга на мустакатия банкер – блогъра и бивш кадър на кръга „Капитал” Мирослав Иванов.
.
Фалира хотелска верига, за да я прилапа
В неплатежоспособност е “Хелт енд уелнес” АД, става ясно от съобщение на сайта на фондовата борса. Компанията е получила кредит в размер на близо 30 млн. лева от КТБ и една от близките до банкера беглец Цветан Василев. Дружеството е създадено през 2006 г., като се занимава със спа проекти.

Към юни 2016 г. притежава “Сана Парк Рисорт” в Св. св. Константин и Елена, земеделска земя в с. Огняново, предназначена за хотелски комплекс “Сана спа Белависта” и още имоти, предназначени за изграждане на хотелски комплекси и проект за гражданско летище в землището на Гоце Делчев.

“Хелт енд уелнес” е пряко свързано с КТБ, която притежаваше дял от почти 5%, размер под прага, при който се обявява при прехвърляне. Според доклада на временната парламентарна комисия към септември 2014 г. банката е имала 10 800 акции. Председателят на съвета на директорите Божидар Миладинов е бивш юрисконсулт в КТБ. В края на 2016 г. дружеството остава без управители.

Най-големият акционер на “Хелт енд уелнес” винаги е било “Аквафинанс” - дружество, участващо и в други компании, длъжници на КТБ, като “Евробилд 2003”. На 27 юли 2017 г. “Хелт енд уелнес“ е обявена в неплатежоспособност от Софийския градски съд. Със същото решение съдът открива производство по несъстоятелност на дружеството, като за временен синдик е назначен Бохос Кеворкян. Решението подлежи на обжалване и е вписано в Търговския регистър на 28 юли.
.
.
.