Книгите
Когато авантюрата се превърне в разрушителна мания...
... приятелите и близките също могат да се превърнат в непознати

johnlescroart.com
Джон Трет Лескроарт е един от основателите на Международната група на писателите на трилъри, а според Хъфингтън Поуст „писателските му способности са национално съкровище”.
.
Проститутката Деви, гробарят Камино и един романтичен бандит

Романът е обявен за една от най-добрите книги на 2015 г. от „Ню Йорк Таймс”, „Пъблишърс Уикли”, „Къркъс Ривю”, „Бостън Глоуб” и „Файненшъл Таймс”.
Възхитителен меланж от готическа приказка, романс и политическа сатира - романът „Хубостта е рана” на Ека Курняван (издателство „Колибри”) създава у читателя усещането, че се докосва не само до историята на Индонезия, но и до нейните дух и душа.

Романът започва с чудодейното съживяване на бившата проститутка Деви, но необикновената история на тази красива, умна и амбициозна жена е само една от множеството сюжетни линии. Успоредно с нея авторът ни разказва за четирите й дъщери и техните семейства; за романтичен бандит, който кръстосва страната в търсене на легендарно красива индонезийска принцеса; за гробаря Камино, който позволява на духа на един убит комунист да се всели в него, за да може осиротялата му дъщеря да поговори за последен път с баща си. Разказът прескача от персонаж на персонаж, многобройните сюжетни нишки се преплитат и разклоняват, а действието обхваща различни периоди на индонезийската история - обявяването на независимостта от холандските колонизатори, японската окупация, революцията след Втората световна война, геноцидът над комунистите, последван от бруталния режим на Сухарто.

Роден в Западна Ява през 1975 г., индонезийският писател и графичен дизайнер Ека Курняван се превърна в международна сензация именно с романа си „Хубостта е рана”. Необичайна сплав между магически реализъм, история, сатира и семейна сага, той е включен в списъка на стоте забележителни книги на в. „Ню Йорк Таймс”. През 2016 г. Курняван става първия индонезийски писател, номиниран за международния приз „Ман Букър.”
.
Шанс за изкупление

Луси Краун е носила вината в себе си цели 20 години. Сега е получила шанс да обясни всичко на сина си от дистанцията на времето и да се сближат отново.
В един брак винаги има какво още да се желае. Особено когато рутината на ежедневието убие тръпката и превърне всичко в навик.

Всички завиждат на семейство Краун - но на Луси нещо не й достига. При едно семейно пътуване до Върмонт, докато съпругът й отсъства, тя се впуска във връзка с друг мъж... и синът й Тони ги заварва заедно. Предателството разрушава семейството и отчуждава Луси от сина й.

След двайсет години двамата се срещат случайно в един парижки бар. Луси разбира, че най-после има шанс да изкупи вината си...

„Изключителна творба, пълна със смайващи психологически прозрения. Има чудесен послевкус, като добре отлежало уиски”, четем в рецензията на shortbookreviews.com за романа „Луси Краун” на Ъруин Шоу (ИК „Бард”).
.
Северна красавица в страстна афера с наследник на фараоните

Действието в книгата е водовъртеж от горещи страсти и жесток сблъсък на две култури.
Астрид е дъщеря на шотландец и скандинавка, красива северна девойка от аристократичните среди, която обича да се забавлява. Макар да има елитни ухажори, по време на едно пътешествие до Египет тя попада в плен на обаянието на местната култура. Очарована е от пустинния пейзаж, сред който прекарва незабравимо приключение с чаровен египтянин – изваян от абанос южен бог, в който се влюбва до полуда. Самата тя не знае, че този краткотраен флирт ще сложи отпечатък върху живота й и никога няма да бъде истински щастлива другаде и с другиго.

Разделят ги религията, традициите, общественото им положение и разстояние от хиляди километри. Тонове предразсъдъци и омраза обричат любовта им на забвение.

Макар да се примирява с предопределеното й – да стане кротка съпруга на свой сънародник, младата жена е изправена пред жесток избор, защото знае, че носи плода на любовта си с наследника на фараоните. На кого ще прилича очакваната рожба? Ще я издаде ли мургавата кожа на детето? Или то ще вземе от нея сините й очи? Отчаяна и не намираща изход, Астрид крои планове за самоубийство, без да може да предвиди накъде ще я тласне съдбата. Горчивата й орис ще изиска тежка дан, ако не веднага, то от следващото поколение, и ще покаже, че и любовта и грехът са чаши, които не могат да останат не изпити до край.

Това е началото на сагата “Греховни нощи” на световноизвестната италианска писателка и поетеса Ана Виванти. Изкусителният роман е част от хитовата поредица „Под знака на любовта” на издателство „Милениум”, в която излязоха още: “Другото лице на любовта”, “Изваяни в страст” и “Прелъстителят”.
.
.
.