Пеевски в поредица от фалшиви новини
Олигарсите ранени от разкритията за престъпленията им, които публикуваме

Политика
Делян Пеевски се привижда на фабриката за менте новини дори там, където го няма.
.
Агент Академик приши издателя ни и към сделка с ТЕЦ

Огнян Стефанов, известен още като агент Академик, има цяла торба с фалшиви новини.
Фабриката за фалшиви новини фалира в задачата си непрестанно да пълни общественото пространство с лъжи за депутата и наш издател Делян Пеевски. Няма друго обяснение за намесването му в сложна конспиративна схема с две сюжетни линии – едната се пробва да го вкара в измислена вътрешнопартийна интрига, а другата – да му пришие сделката за ТЕЦ-Варна.

Автор на целия този тюрлюгювеч с ченгесарски привкус, разбира се, е не друг,а ДС флагманът на Фабриката за фалшиви новини - „Фрогнюз”, чийто собственик Огнян Стефанов е известен и като агент Академик на тоталитарните тайни служби. Тъй като най-успешната стратегия срещу интригите е да ги неглижираш с мълчание, то дори няма да се занимаваме с фантасмагористичния вътрешнопартиен сценарий, в който агент Академик и хората му се пробват да замесят издателя ни.

Стратегията им да го прилепят към де що има сделки в тази държава е също толкова досадна, но пък документално оборима. Според поредната приказка от ДС-варианта на „1001 нощ”, видите ли, Пеевски стоял зад сключената преди дни сделка за ТЕЦ-Варна. За неизкушените от икономиката ще припомним, че централата беше продадена в изцяло частна сделка между доскорошния й собственик – енергоразпределителното дружество ЧЕЗ и варненската компания „Сигда”, предложила най-висока цена. Фирмата е собственост на дъщерите на един от бившите транспортни министри Данаил Папазов. Че издателят ни няма нищо общо не само с нея, а и с цялата сделка, както впрочем и всички останали, приписвани му от Фабриката за фалшиви новини, е лесно проверимо и документално видно в регистрите на страната. „Фрогнюз” и присъдружните му сайтове знаят това, но явно се надяват, че лъжите им ще минат.
.
Фантасмагории с дъх на сръбска парцуца
Поредната публикация на сайта „Фрогнюз” на агент Академик от ДС – Огнян Стефанов, дори не е достойна да се окачестви като фалшива новина.  

Фантасмагориите за рекламни надписи по футболни фланелки, хазартни компании и закона „Магнитски”, могат да бъдат обединени в едно само като плод на смесица от отлежало уиски, сръбска парцуца и мухъл от прашасали досиета на бившата Държавна сигурност.

Тази комбинация, плюс пари, откраднати от вложителите в КТБ, в същност са единствените източници на горепосочената статия. Дори няма смисъл да се обясняват точка по точка неверните твърдения, в текста. От значение е само, че поправката „Пеевски” е в деловодството на НС. И колкото по-бързо бъде приета, толкова по-рязко парите откраднати от КТБ ще бъдат върнати, а паниката сред крадците ще стане по-голяма. Съответно недоволството на техните марионетки като агент Академик от спрените хонорари ще става все по-голямо, както и глупостите, които разпространяват.
.
.
.