Бивш военен удави в кръв неделна литургия
Президентът Тръмп: Рано е да се говори за контрола над оръжията

АП
Окървавената църква.
.
Смъртоносни нападения в САЩ от 2012 г. насам
Cлед стрелбата в църква в американския щат Тексас Асошиейтед прес припомни някои от най-смъртоносните нападения с огнестрелни оръжия в САЩ от 2012 г.

1 октомври 2017 г.

Стивън Падок откри огън от 32-ия етаж на хотел в Лас Вегас по участници в музикален фестивал, уби 58 човека и рани над 500. Командоси щурмуваха стаята му и установиха, че се е самоубил.

12 юни 2016 г.

Омар Матин застреля 49 човека в нощен клуб в Орландо. По-късно той беше убит в престрелка с полицията.

25 февруари 2016 г.

Седрик Форд уби трима души и рани 14 в завод в Хестън. Мъжът, работил във фабриката, беше убит при престрелка с полицията.

20 февруари 2016 г.

В Каламазу бяха убити шестима човека, а няколко бяха ранени при нападения с огнестрелно оръжие, за които беше обвинен Джейсън Далтън. Властите заявиха, че между отделните стрелби, извършени в протежение на няколко часа, заподозреният изкарвал пари като шофьор на Убър.

2 декември 2015 г.

Сайед Ризуан Фарук и Ташфин Малик откриха огън в център за социални услуги в Сан Бернардино, убиха 14 човека и раниха над 20. Двамата избягаха от местопрестъплението, но бяха убити по-късно при престрелка с полицията.

1 октомври 2015 г.

При стрелба в колежа „Умпкуа” в Роузбърг бяха убити 10 души, а седем бяха ранени. Нападателят Кристофър Харпър-Мърсър влезе в престрелка с полицията, след което се самоуби.

17 юни 2015 г.

Дайлън Руф застреля девет човека в афроамериканска църква в Чарлстън. Според полицията нападението е било извършено по расови подбуди. Руф беше осъден на смърт за убийствата.

23 май 2014 г.

Студентът Елиът Роджър уби шестима човека и рани 13 при нападения с огнестрелно и хладно оръжие близо до комплекса на Калифорнийския университет в Санта Барбара. Властите заявиха, че той очевидно се е самоубил след престрелка с полицията.

16 септември 2013 г.

Страдащият от психично разстройство Арън Алексис застреля 12 човека в корабостроителницата на военноморските сили във Вашингтон. Той беше убит при престрелка с полицията.

26 юли 2013 г.

Педро Варгас застреля шестима човека в своя жилищен блок в Хаялия. Той беше убит от полицията.

14 декември 2012 г.

20-годишен мъж уби 26 души при стрелба в училище „Санди Хук” в Нютаун, след което се самоуби.

27 септември 2012 г.

Уволненият служител на фирмата „Аксент сайнидж систъмс” Андрю Ингълдинджър застреля шестима човека в сградата на компанията в Минеаполис, след което са самоуби.

5 август 2012 г.

Уейд Майкъл Пейдж уби шестима човека в сикхски храм в Оук Крийк, след което се самоуби.

20 юли 2012 г.

Джеймс Холмс уби 12 човека и рани 70 в киносалон в Орора. Той беше осъден на доживотен затвор.

2 април 2012 г.

Бившият студент Уан Го откри огън в университета „Ойкос” в Оукланд, като уби седем души и рани трима. Срещу него бяха повдигнати седем обвинения в предумишлено убийство и три обвинения в опит за убийство, но психиатрична експертиза стигна до заключението, че той страда от параноидна шизофрения и не е годен да бъде съден.
.
.
.