Тенденции
Часовникът не трябва да спира
Една година след атентата в Берлин коледните базари в Германия отново отварят врати

Sofitel Berlin Kurf?rstendamm Blog, cdn2.img.sputniknews.com
Коледният базар до мемориалната църква „Кайзер Вилхелм” отново ще весели хората, въпреки миналогодишния убийствен атентат на това място, който почерни празника.
.
Рецепта за щастие – да подраним с празника

 
Психоаналитикът Стив Маккион съветва да поставим коледната украса колкото е възможно по-рано, тъй като тя ще ще подобри настроението ни и ще ни радва за по-дълго време, пише в. “Метро”.

“В свят, изпълнен със стресови ситуации, нещата, асоциирани с Коледа, ни правят щастливи и ни връщат към безгрижното детство”, твърди специалистът.

Той е убеден, че удължаването на празничното коледно настроение носи само ползи. Това важи и за външната украса на градовете. Тя настройва хората на приятелска вълна и ги сплотява.
.
Елхата на Жан-Пол Готие се криви в ритъма на кан-кан

wordpress.com
Коледната елха на дизайнера Жан-Пол Готие, която танцува кан-кан.
Известният френски моден дизайнер Жан-Пол Готие сътвори коледна елха под формата на танцьорка на кан-кан, съобщи фешън сайтът WWD.

Готие взе участие в благотворителната акция Christmas Tree на “Шан-з-Елизе” в Париж. На нея известни дизайнери представиха своите разработки за коледни дръвчета. Свои идеи предложиха също “Шанел”, “Диор”, Шантал Томас и др.

“Аз обичам Париж и за акцията отначало исках да се представя с Айфеловата кула, но след това заложих на кан-кана, който също е емблематичен за Града на любовта. Полата на танцьорката на кан-кан си е истинско коледно дърво. Горната част на тялото й е от светеща диодна тръба. Тя може да танцува през целия празничен период!”, заяви Готие.

Елхите на моделиерите бяха продадени и бяха събрани 60 хиляди евро. Те ще бъдат предоставени на благотворителна организация, която подпомага изследването на онкологичните заболявания.

Жан-Пол Готие основа свой собствен бранд през 1976 година. Дизайнерът е сътворил тоалети за Мадона, Мерилин Менсън, Кайли Миноуг, Милен Фармер и др.
.
.
.