7 на ден се жалят от клаузите в „Гражданска отговорност”
Най-често потребителите недоволстват от дребния шрифт

МОНИТОР
Председателят на КФН Карина Караиванова предвижда регулаторът да се издържа изцяло от таксите, внасяните от поднадзорните й компании.
.
Въвеждането на бонус-малус ще се забави
Над 98% или над 3 млн. моторни превозни средства у нас вече са с редовна застраховка “Гражданска отговорност”, обяви зам.-председателят на КФН Ралица Агайн. По думите й, хората сключват тази задължителна застрахова, защото МВР вече може да анулира регистрацията колите, които я нямат. Агайн обясни, че очаква до края на декември международният консултант по системата “бонус-малус” да представи своя доклад. След това ще започне подготовката на съответната наредба за въвеждане на системата, която ще бъде подложена на  обществено обсъждане.

Чрез тази система се очаква цената на задължителната застраховка да зависи от нарушенията на шофьорите. Ралица Агайн поясни, че има желание системата да заработи преди края на първото тримесечие. Предстои въвеждането и на нова Директива за разпространение на застрахователни продукти, с която КФН ще засили контролната си дейност спрямо посредниците на този пазар.
.
.
.