Разработки
Израелски учени “шият” шапка невидимка
Проектът може да отвори нова ера в технологиите

deviantart.com
Учените открай време правят опити да създадат аксесоари, които правят хората невидими, както това се случва в приказките.
.
Създадоха халюциногенна машина
Британски учени от университета в Съсекс конструираха машина с виртуална реалност, която предизвиква халюцинации без човек да употребява разни субстанции, съобщава в. “Метро”.

Дванайсет доброволци я тестваха и заявиха, че тя действа по същия начин като халюциногенните дроги и най-вече халюциногенните гъби.

Виденията са генерирани от изкуствен интелект и учените не са изяснили напълно откъде идват. “Хората често ни питат защо толкова често им се появяват кучета, заяви един от разработчиците, Дейвид Шуорцман. Краткият отговор е - просто не знаем!"

В новата разработка участниците използват каска за виртуална реалност и модифицирана версия на програмата на “Гугъл” “Дийп дрийм” докато се движат из студентското градче. Тя предизвиквала изкривена форма на съзнанието.

При все това халюциногенната машина не дава фалшиво усещане за време. Участниците в експериментите нямали чувството, че са кръжали някъде в продължение на 10 часа, а всъщност са изминали броени минути.
.
Роботите ще оставят жените без секс
Увлечението на мъжете по сек-роботите ще доведе до това в близко бъдеще жените да останат без секс, прогнозират канадски учени, цитирани от в. “Сън”.

Няма да мине много време и ще се появят тъй-наречените "диджитъл-сексуалисти". Мъже, които встъпват в полови връзки изключително само със усъвършенствани андроидни секс кукли. При това под заплаха е и изчезването на най-древната професия на света - проституцията.

Изследователи от университета в Манитоба отбелязват, че мнозинството мъже ще се насочат към дамите роботите по няколко причини. Първо те не могат да отказват на своите партньори и са винаги на разположение и ще могат да изпълняват всякакви сексуални фантазии. с тях рискът за заразяване с венерическа болест се свежда до минимум и с тях ще може да се прави незащитен секс.

В близко бъдеще всеки потенциален купувач на секс робот ще може да си го “поръча” според своите предпочитания. Става дума за размер на гърдите, цвета на косите и общият силует.
.
.
.