Скандали
Зеленият октопод протяга пипала към 16,9 млн. лева
Псевдоеколозите скачали на новия лифт в Банско, за да отклонят внимание от поръчката

Политика
Огромните опашки пред лифта в Банско затрудняват най-вече обикновените хора, а автомобилите в ски зоната са вредни за природата.
.
Спортни легенди излязоха с апел
Десетки изявени спортисти и общественици, сред които легендите на футбола Христо Стоичков и Наско Сираков, волейболистът от близкото минало Любо Ганев и скиорът Петър Попангелов се обявиха в подкрепа на изграждането на втори лифт в Банско.

„България е сред пионерите на белите спортове в Европа и е сред първите държави, които взимат ,частие в големи международни зимни спортни прояви още през 20-те и 30-те години на ХХ век. Развитието на белите спортове и успехите през втората половина на ХХ век бяха резултат и от развитието на ски инфраструктурата и зимния туризъм в България за мащабите на онези години и възможността хиляди българи да се докоснат до тази магия”, гласи апел, подписан от Радослав Янков, Александра Жекова, Ирина Никулчина, Лъчезар Танев, Димо Тонев, Томас Лафчис, Мария Гроздева, Илиана Раева, Ути Бъчваров, Атанас Атанасов, Габриела Петрова, Георги Гетов, Тихомир Иванов и др. „Нека не допуснем самозвани „любители на планината и на българската природа” да бъдат изразители на нашето мнение, нека кажем своето голямо и силно ДА на развитието на зимния спорт и туризъм за една по-модерна, просперираща и здрава България”, изтъкват те.
.
.
.