Сериали
“Барут” без искра, но с къдриците на Джон Сноу
Кит Харингтън води бунта на английските католици в добре облечената драма на HBO

Bustle
В „Барут” Кит Харингтън отново скача смело в боя, но този път с религиозна кауза.
.
Последният сезон на “Игра на тронове” ще се излъчи през 2019 година

cdnds.net
Догодина се чака излизането на екран на осмия и последен сезон на сериала “Игра на тронове”.
Телевизионният канал HBO официално обяви, че излизането на екран на осмия и последен сезон на сериала “Игра на тронове” ще се състои през 2019 г., предадоха световните агенции.

„Шест серии от осмия финален сезон на „Игра на тронове” ще се върнат на екран през 2019-а”, се казва в съобщението на пресслужбата на канала. Режисьори на последния сезон от поредицата ще бъдат Дейвид Бениоф, Дан Уайс, Мигел Сапочник и Дейвид Нътър.

Последният епозид от предишния, седми сезон на култовия сериал, излезе на 27 август 2017 г. Тя стана най-популярната за цялата история на поредицата.

Снимките за осмия сезон започнаха миналия октомври и се очаква да продължат до средата на тази година.
.
Аря Старк и Денерис върху марки

timeincapp.com
Серията се състои от 15 марки.
Британските Кралски пощи пускат нова серия марки, отдаваща почит към приноса на страната към хитовата телевизионна поредица “Игра на тронове”, съобщи Би Би Си.

Досегашните седем сезона на сериала са снимани основно в Северна Ирландия и с преобладаващ британски и ирландски актьорски състав. Серията се състои от 15 марки. Десет от марките изобразяват централни персонажи от поредицата. В образите на осем от тях се превъплъщават британски актьори - Денерис Таргариен (Eмилия Кларк), Джон Сноу (Кит Харингтън), Аря Старк (Мейзи Уилямс), Церсей Ланистър (Лина Хийди), Санса Старк (Софи Търнър), Тивин Ланистър (Чарлз Данс), Едард Старк (Шон Бийн) и Олена Тирел (Даяна Риг).

Другите двама ключови герои от сериала, които фигурират върху марките - Тирион Ланистър и Джайм Ланистър, са пресъздадени от американския актьор Питър Динклидж и датския актьор Николай Костер-Валдау.

Останалите пет марки изобразяват Нощния крал и Бели бродници, гиганти, вълчища, дракони и Железния трон.

Специалната серия марки ще бъде пусната в продажба на 23 януари.
.
.
.