Проф. Михаил Константинов
Изгубени в джендъра

.
От мрежата
Петър Кондев

Като се замисля, не е ли по-правилно да се казва „Третата пол”? Все пак не може определението за трети пол да е в мъжки род само. Това е дискриминация!

Христина Коемджиева

Трети пол,та трети пол! А тоалетните са само за мъже или жени! К'во прайм ся?

ЛозкоП

От т.нар. Конвенция разбираме, че полът бил СОЦИАЛНА РОЛЯ и нямал нищо общо с биологичната даденост. Значи днес си мъж, утре жена, в други ден пръч, а в неделя женска пеперуда. По-голяма перверзия от това няма.

589

Интересно как се оправя с “конвенция” домашното насилие? Действа като електрошокова палка някой като замахне, що ли? Имаме си достатъчно сериозни проблеми, не ни пудрете мозъците с изцепките си, госпожи, господа и същества от “друг пол” - “интелектуалци и евро...”.

olga_kokoshkina

Българите не искат да им се “подкопават традиционните ценности” с такива понятия като “трети пол” или “транссексуални хора”. Обаче това не пречи на тези български “традиционалисти” да избират да живеят в държави в Западна Европа, тотално “разрушени и съсипани” от такива либерални идеи, нали?

wanderer

Кой е разрушен - Великобритания, Ирландия, Чехия, Словакия, Унгария, Германия и още 14 западни държави не са ратифицирали конвенцията и мислят изобщо да не си “разрушават и съсипват” националните си ценности с измислиците на болни псиахиатрични мозъци!?

Мизийски

Много по-евтино и безболезнено ще е, вместо да се опитват да променят цели общества (което де факто е невъзможно), просто да се започне лечението на всички извращения. Да се търсят причините , да се откриват лекарства и методи за лекуване. Това ще даде огромен тласък на всичко свързано с душевното здраве и ще спаси милиони нещатни души.

dogwoman

А най-тъпото в цялата история е, че на местата, където една жена струва осем бивола или десет прасета, и ако “съпругът” остане недоволен, може да я препродаде за два бивола или три прасета, никой не е чувал за тази конвенция, нито пък ще чуе. Там, където наистина е нужна, няма да иде.

Само ние тук ще се джанкаме какво било джендър и имало ли почва у нас.

Абсолютна глупост.

Pow

Аз се идентифицирам като _НОРМАЛЕН ( долна черта нормален ) и не се чувствам повече защитен от тази конвенция. Това, че защитава само тези, които се чувстват жени ( включвам и мъжагите биещи жените си - за мен това са подки ) ги поставя в привилигировано положение, т.е. накърнява ми правата.

Естествено има деяния от един вид с различна степен на обществена опасност, но те са квалифицирани като такива във всяко познато ми европейско законодателство. В тоя смисъл, тая директива нужна ли ни е и най-важното нещо на дневен ред ли е? Кога ще приемат директива, срещу битовата предстъпност, срещу наркомнчетата, които вадят нож за да вземат 20 лева или за малоумниците, които пияни убиват хора при катастрофи?

Rossen Roussanov

Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост? “Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване... на нестереотипни роли на пола... в официалните учебни програми и на всички образователни равнища”.

Яна

Вероятно целта е децата да разберат навреме, че не е задължително само съпругата да чисти и готви “като истинска жена”, а съпругът да изхвърля боклука “като истински мъж” - примерно. Ако се разберат без бой, може и обратно, без да им страда самооценката.

Михал

Напоследък в света измамата и лъжата станаха ръководно начало почти във всяка инициатива. Счита се, че просперитета може да се получи само с измами и лъжи. Все по ценни стават във всяка сфера кадрите който успешно мамят и лъжат!

Та, и в тази конвенция. Покрай благородната цел за зашита на жените, ни се пробутва задължение да приемем мъже определящи се за жени да ползват зашита и други права по силата на тази конвенция!

Хайде, без тарикатлъци! Моля!

една

Аз съм нормална жена и харесвам мъже. Но мъже, които ме карат да се чувствам желана жена, а не комплексирани злобари, агресивни примитиви. За феминистките не ги знам те са силни жени и са все самотни от към партньори. Вероятно са 5-то полови.
.
.
.