Сериали
„Дървото на живота” цъфти върху патриотизъм и страст
Антикварни мебели от Франция, оръжия от Музея на София и 120 костюма радват окото в най-българската сага

Dream Team
Иван Налбантов, Васил Банов, Йосиф Сърчаджиев, Христо Шопов и Владо Карамазов (от ляво на дясно) в най-силната сцена от пилотния епизод на „Дървото на живота”.
.
Декорът е изпипан до последния буржоазен детайл

Много от мебелите са преотстъпени от антиквари за заснемането на сериала.
Домът на Вълчеви всъщност е декор, изграден върху 2000 кв. м площ, в павилион до столичната зала „Фестивална”. Четири спални, кухня, баня и антре колкото киносалон е изпипал до последния буржоазен детайл сценографът Паоло Фаенци. Сериозен процент от мебелите са преотстъпени от антиквари, а приборите за хранене на фамилията идват от Италия. „Това е било типично за богатите българи навремето. Те са набавяли обзавеждането си от чужбина, предимно от Франция, но и от Англия и Австрия”, казва Фаенци, чийто постоянен адрес от години е в София. Стените красят репродукции на картини, дадени от галериста Румен Манов. Непосредствено до къщата се шири възстановка на Видинската капия по която трамбоват гостите на града и до днес. Фаенци я гради по снимки от XIX в., на които ясно се вижда, че търговците са излагали стоката си на земята, затова и чаршията в сериала ще бъде лишена от сергии.

 „Постарали сме се да сме максимално прецизни към детайла, защото зрителят следи историческата достоверност на такива продукции под лупа и всяко несъответствие дразни”, категоричен е Евтим Милошев и изразява респект към работата на художничката Ирина Кочева. Тя създава над 120 характерни за епохата костюма, но разчупва стереотипите с размах. Така например турското семейство, част от едрата буржоазия и търговци на тютюн, не носи потури, къси елечета и ризи с деколте до пъпа.
.
.
.