Балканите
Румънският кабинет тръгна със смазваща подкрепа
Евродепутат оглави правителството в Букурещ

ЕПА/БГНЕС
Кабинетът на Виорика Дънчила получи гласовете на 282 депутати.
.
Общи проекти помириха Сърбия и Босна
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че е разговарял с мюсюлманския член на босненското председателство Бакир Изетбегович за инфраструктурни проекти, които биха допринесли за икономическото развитие на Сърбия и Босна и Херцеговина, предаде Танюг.

Двамата са говорили за проекта за моста Братунац-Любовия на река Дрина, който трябва да свързва двете страни. По думите на сръбския президент, от сръбска страна са завършени както мостът, така и прилежащите пътища, а Изетбегович обещал, че ще направи всичко възможно там да бъде открит граничен пункт, за да се спести на пътуващите отклоняване от пътя с 300 километра.

Вучич каза, че на тристранната среща с Изетбегович и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул са разговаряли и за други инфраструктурни проекти. Той отбеляза, че е договорена втора среща в същия формат към средата на годината, на която се надява да бъдат подписани споразумения за инфраструктурно свързване между Сърбия и Босна и Херцеговина.

„В комунистическо време най-слабо бяха свързани Сърбия и Босна и Херцеговина, като че ли някой е желаел това да бъде така”, каза сръбският президент.

Вучич посочи, че свързването на Белград и Сараево с автомагистрала би съкратило придвижването между двата града до 2,5 часа с автомобил. Той подчерта, че това ще допринесе за икономическото развитие и на двете страни.
.
.
.