Черният лебед пуска фалшиви новини на немски
Публикува пропагандна статия по опорни точки, замесва манипулативно името на Пеевски

Съпругата на Лозан Панов – Елисавета, стана по-популярна като Черния лебед.
.
Лозан си взе отпуск, ВСС отложи кадрови решения

Бойко Кичуков
Лозан Панов
Председателят на ВКС и половинка на Черния лебед Бети Панова - Лозан Панов, си е взел едноседмичен отпуск, за да празнува на спокойствие Деня на влюбените Свети Валентин, съобщиха информирани източници. Преди да излезе в почивка, съдия №1 помолил в съдийската колегия на ВСС, чийто председател е, да не разглеждат без него важни въпроси, с което реално блокира работата на органа. Заседанието на колегията във вторник се водеше от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Още в началото бяха оттеглени 5 точки от дневния ред, които касаят увеличаване на щатната численост на съдебни служители в съдилища в София и страната, без да стане ясно поради каква причина. В дневния ред на заседанието на Комисията по атестирането и конкурсите при съдийската колегия в понеделник фигурира точка относно молбата на зам.-председателя на ВКС и ръководител на Гражданската колегия Красимир Влахов да бъде освободен от длъжността и назначен като съдия там. Част от тази точка е и предложението на Панов на този пост да бъде назначена съдия Светла Димитрова. Въпросът вероятно ще бъде поставен за разглеждане на заседанието на съдийската колегия идния вторник, когато Панов вече няма да бъде в отпуск. След разгорещени дебати миналата седмица с мнозинство съдиите във ВСС порязаха настоятелното желание на Панов да освободи заместника си Влахов от поста и на негово място да бъде назначена Димитрова. С 10 гласа „против” и 4 „за“ кадровиците на Темида не се съгласиха с доводите на Панов, че тази кадрова смяна е необходима. Няколко часа по-късно Влахов сам депозира оставката си в деловодството на ВСС. В нея той написа, че е взел решението сам със собствени мотиви, че единството и отношенията между магистратите във ВКС са по-важни за него от заемането на една административна длъжност и че се срамува да е част от екипа на Панов.
.
Панов в кола с незаконен буркан
Скандалният шеф на ВКС Лозан Панов се вози в кола с незаконно монтиран буркан. Това показва проверка на агенция Блиц. По информация на изданието след демонстративния отказ на Лозан Панов да ползва охрана и транспорт от НСО, той започва да се вози на служебен автомобил, управляван от шофьор на ВКС.

Автомобилът транспортира Панов по време на всичките му срещи и пътувания. Колата на съдия Панов, макар и служебна, според Закона за движение по пътищата няма специален режим на движение (устройства за звукови и светлинни сигнали), респективно – няма право и на подобно оборудване. На 2 ноември 2017 г. в 7.35 ч. на път за дома на председателя на ВКС, ползваният от Панов автомобил извършва поредица от опасни и неразрешени маневри по бул. „Цар Освободител“ – последователно внезапно преминава в лентите за движение (неправилно пристрояване по смисъла на Закона за движение по пътищата). Автомобилът е спрян от патрул на КАТ за проверка. Шофьорът е Васил Асенов Карадимов, служител на ВКС. При проверката полицаите установяват още, че на колата са монтирани светлинни индикатори, предназначени за автомобили със специален режим на движение. На водача е съставен акт, а впоследствие с наказателно постановление му е наложена глоба и е лишен от право да управлява МПС за един месец. Глобата е била общо 70 лв. (50 лв. за незаконните светлини и 20 лв. за неразрешено пристрояване).
.
Гриша Ганчев в болница, отложиха делото му

Крум Стоев
Гриша Ганчев
Болест на боса от Микре Гриша Ганчев отложи заседание по делото срещу него в спецсъда. В неделя той бил приет в МБАЛ „Света София” с диагноза бронхопневмония. На заседанието обаче не се яви и друг от 9-мата подсъдими – Милко Талев. Съдът не прие устни подвиквания в залата, че объркал началния час и щял да закъснее.

В определението си съдът заяви, че няма да го глоби, защото до този момент е имал добро процесуално поведение, но го предупреди, че ако закъснее или не се яви на следващото заседание, мярката му за неотклонение ще бъде изменена. Съдът заяви още, че до 3 дни Талев трябва да представи документ за отсъствието си. Гриша Ганчев, синът му Данаил и още 7 души отговарят пред Темида за избягване на плащане на данъци от 711 580 лв. след продажба на захар, произведена в Бургаските и Девинските захарни заводи. Ганчев е обвинен и че е отправил закана за убийство към ръководителя на НАП Красимир Стефанов. Според прокуратурата организираната престъпна група е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г.
.
.
.