Технически проблем разбил руския Ан край Москва
Отломките са пръснати на много голяма площ

Отломките от самолета са пръснати на 300 хил. кв. м и събирането им ще отнеме седмици.
.
Три от жертвите имат допълнителни застраховки

 
Руската компания “Сбербанк страхование жизни” е застраховател на трима от жертвите на разбилия се край Москва пътнически самолет на “Саратовските авиолинии”, съобщи Insmarket. На борда на злополучния самолет е имало двама членове на екипажа и един пасажер с договори за животозастраховки, свързани с кредити, и инвестиционни животозастраховки. Така компанията ще изплати на близките на загиналите общо над 6 млн. рубли обезщетение.

В понеделник стана ясно, че руската компания „Алфа Страхование” е застраховател на рисковете на пътническия самолет Ан-148, който се разби. Компанията е застраховател на рисковете на „Саратовски авиолинии”, както и на пасажерите и на членовете на екипажа.  Гражданската отговорност на АО „Саратовски авиолинии” е застрахована по договор за задължително застраховане за причиняване вреда на живота, здравето, имуществото на пасажерите и за реда за обезщетяване на такава вреда, причинена при превоз на пътниците, техния багаж, товари и поща. Срокът на действие на договора е от 11.12.2017 до 10.12.2018 г. Според условията на договора, при настъпване на застрахователно събитие застрахователното обезщетение се изплаща до месец след предоставяне на необходимите документи. По закона за задължителното застраховане отговорността на превозвача на роднините на загиналите се изплаща обезщетение в размер на 2,025 млн. рубли.

За получаване на предварително застрахователно обезщетение в размер на 100 000 рубли роднините на загиналите могат да се обърнат към застрахователя. Застрахователи вече работят със специализираните органи за изясняване на обстоятелствата за катастрофата.

Освен това стана ясно още, че ръководството на “Саратовските авиолинии” е взело решение да изплати еднократна материална помощ в размер на 1 милион рубли на семействата на загиналите членове на екипажа.
.
.
.