Галерия
Енчо Пиронков твори само вечер
Людмила Живкова го мести в София

Енчо Пиронков днес.
.
Замацаха негово пано с фасаген

Покритото с фасаген пано.
Живописно пано на известния художник Енчо Пиронков в пловдивски подлез е било покрито с фасаген. Преди няколко дни скулпторът Иван Тотев се натъква на гледката на грундираното пано, изработено от глазирани керамични плочи. То е в подлеза до гимназия „П. К. Яворов”. Според Тотев паното често е било покривано с графити на улични артисти. "Това е война и ние имаме срещу себе си армия от вандали. Едните са банални хулигани и рушители. По-интересни са ми другите - ония, които държат да реализират креативността си и да оставят знак, че са минали оттам, че ги има. Забележете, че те атакуват (буквално - атакуват) произведенията на високото изкуство там, където ги има и никога не посягат към “творенията” на себеподобните си”, пише той във Фейсбук.
.
Събра родата в изложба
Голямото семейство на художника Енчо Пиронков се събра за вернисажа му в галерия Нирвана, където в продължение на няколко часа не спираше поток от желаещи да поздравят известния творец.

Съпругата му Катя посрещаше гостите на изложбата, а дъщеря му Вида, авторка на хита на Миро “Гълъбо”, стоеше дълго пред всяка от картините. Синовете му Петър и Стою пристигнаха заедно със съпругите си и с внуците на художника - Енчо, Катерина и Никола. Акад. Светлин Русев, проф. Любомир Стойков и колекционерът Боян Радев обиколиха и трите зали в галерията, за да разгледат детайлно пъстроцветните платна на твореца, станал прочут преди повече от половин век.
.
.
.