Държавата иска да се включи в сделката за ЧЕЗ
Борисов проведе втори разговор с Бабиш

Бгнес
Премиерът Бойко Борисов, членове на ръководството на ГЕРБ и представители на коалиционните партньори дадоха извънредна пресконференция заради сделката с ЧЕЗ. Този път няма да има оставка, зарече се Борисов.
.
Президентът обмисля свикване на КСНС

 
Президентът Румен Радев коментира, че събира информация от институциите, за да прецени дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност за сделката с ЧЕЗ. Той посочи, че вече е разговарял с шефовете на ДАНС и КФН. Във връзка с това дали държавата има механизъм държавата да спре сделката Радев обясни: „За съжаление държавата се отказа съзнателно от този механизъм през 2012 г., когато реши да се освободи от своето участие в електроразпределителните дружества.” По думите му светкавичната оставка на министъра на енергетиката не приключва случая, а генерира повече въпроси. „Явно става въпрос за схема за скрито придобиване на дружеството”, каза още президентът.
.
ДПС: Предстои институциите да се произнесат
От ДПС очакват органите и институциите да се произнесат за сделката за продажбата на ЧЕЗ и да запознаят с решенията си. „Оттам нататък ние ще се произнесем”. Това коментира във вторник председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро и ПГ на партията, което бе домакинствано от почетния лидер на партията Ахмед Доган. По думите му ако реакцията на институциите е закъсняла според законите, тогава има закъснение, „но ако има оценка за закъсняла реакция според нечии очаквания, това е друга тема”, уточни Карадайъ. На заседанието е коментирана и стабилността на държавата. Според Карадайъ през последните няколко месеца  властимащите генерират различни видове скандали и дори конфликти между институциите.
.
.
.