Досиетата Х
Бърза писта за отвъдното

wordpress.com
В някои асансьори е без значение за кой етаж сте се запътили, защото маршрутът е само един - към отвъдното.
.
Смъртта размахва крила

В кошмарите птичите крила може да изглеждат така.
През 1635 г. съпругата на Джеъмс Оксенхъм го събудила с писъци. Тя била в шок и бързала да сподели съня си – явила й се бяла птица, която извънредно много я уплашила. Вероятно и двамата нямало да обърнат внимание на този сън, ако няколко години по-рано – през 1618 г., в стаята на сина им Джон не била влетяла бяла птица, която започнала да кръжи над кревата му. А само няколко дни след това той умрял.

Няколко дни след кошмара, съпругата на Джеймс също починала. А след нея се споминала и малката му дъщеря. Тогава отчаяният човек описал историята. За нея си спомнил през 1873 г. негов потомък, който чул в съня си шумолене на птичи крила. Споделил за това, малко преди да издъхне. Тогава дъщерята и приятелят на починалия, които не знаели нищо за „семейната традиция” се сетили, че няколко дни по-рано видели на дървото отсреща бяла птица, която приличала на гълъб, но била доста по-едра. Тя била кацнала на дървото и гледала право в прозореца на човека, който умрял.
.
Черно куче минава през стената

Pikabu
От някои кучета е препоръчително да се плашиш, дори когато са ти се явили насън.
Ваня бил най-обикновено момче. Преди да прояви пророческите си способности, той не се отличавал с нищо особено. Всичко започнало пред пролетта на 1994 г., когато в съня си видял голямо черно куче. То постояло в стаята му, след което се насочило към стената и преминало през нея. Сънят се повторил още няколко пъти.

След време Ваня разказал, че кучето, което силно го плашело, е прогонено веднъж завинаги. Спасителят, по думите му бил някакъв „бял старец”. Той го описал като мъж с дълги коси и голяма брада, облечен в бяла риза до коленете, пристегната в кръста му с обикновено въже.

По-натам се включило и ново действащо лице – някакъв чичко със светли коси до раменете, облечен в блестящи одежди, плътно прилепнали по тялото му. По думите на момчето той бил толкова висок, че даже понякога удрял главата си в тавана. Ваня твърдял, че мъжът идва при него... през стъклото. Когато майка му го обвинила, че си измисля, той обяснил, че непосредствено преди да мине, стъклото ставало на вода. Ваня твърдял, че мъжът го взима на ръце и го носи във въздуха към кръгъл самолет, вътре в който имало стая с бели столове и много лапмички навсякъде. После го връщал обратно у дома.

Един ден намерили Ваня да спи на изтривалката пред входната врата. Пренесли го в стаята му, той отворил едвам очи и отново заспал. Откарал така в сън до вечерта, а когато се събудил не можел да си спомни нищо, но на главата му майката открила вдлъбнатина, която напомняла на гнездо, в което е имало нещо.

След това Ваня започнал да вдига температура, която не можела да бъде свалена по никакъв начин. Започнал да проявява агресивност. А чашата преляла, когато бащата му се скарал за нещо и малкият го заплашил: „Внимавай, че ще стане зле!”. Вбесен, бащата хлопнал вратата след себе си. След половин час Ваня, както си седял на табуретката и поклащал крака, заявил на майка си най-спокойно: „А пък тате си счупи краката”. Малко след това съобщили на Лида, че мъжът й е в реанимацията с два счупени крака. Подобно нещо се случило и с учителката на Ваня, която му се карала, че е дошъл без домашно.

Тогава майката решила да предприеме мерки и започнала да обикаля по специалисти. Но никой не можел да й помогне, защото нямало научно обяснение за пророческите заложби и лошите предвиждания на момчето. В него сякаш се бил вселил зъл дух.
.
.
.