Главният прокурор Сотир Цацаров:
Финансирането на тероризма не признава граници
Митниците хванали над 28 тона наркотици, родните бандити ползват СИМ карти от съседни държави

БТА
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е необходимо качествено ново ниво на сътрудничество между държавите в борбата с тероризма.
.
Проектът за патрулен кораб ще се реализира през 2021 г.

БГНЕС
Проектът за нов модулен патрулен кораб ще се реализира, макар и с година закъснение.
Третият от проектите за модернизация на армията – този за патрулен кораб, ще се реализира с година закъснение. Това стана ясно от думите на военния министър Красимир Каракачанов по време на парламентарния контрол в НС. Забавянето е заради провалената процедура, отказа на фирмата, която спечели, да подпише договора, припомни Каракачанов.

Според проектът за нов модулен патрулен кораб, който бе приет през 2016 г, базовия вариант базовият вариант на първия кораб е трябвало да бъде приет през 2020 г., а вторият - през 2021 година. Сега обаче по думите на Каракачанов първият кораб ще бъде приет през 2021 година, а вторият през 2022 -та.

Каракачанов обясни, че проектът е трябвало да бъде актуализиран, а в момента тече междуведомствено съгласуване, като към момента няма забележки. "Това, което бях заявил като намерение, е възможно да се случи - трите проекта не само да минат одобрение от Народното събрание, но и да бъдат реализирани и придвижвани почти еднакво", коментира Каракачанов. По думите му броят на корабите няма да бъде намаляван - те са два. Остава и изискването поне единият да бъде построен в България.
.
.
.