Ердоган работи върху съставянето на новия кабинет
Турция става президентска република

ЕПА/БГНЕС
Реджеп Тайп Ердоган и съпругата му празнуват неоспоримата победа на предсрочните парламентарни и президентски избори в Турция, която той и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) постигнаха.
.
Борисов и Радев го поздравиха
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев поздравиха президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за изборната победа.

“Убеден съм, че изразената днес воля на турския народ ще бъде основа за стабилното и консолидирано развитие на Турция във всички области”, заяви Борисов в телефонен разговор. Той изрази удовлетворение от засилените контакти между България и Турция в последните години и посочи, че разчита активното двустранно сътрудничество да продължи. “Вярвам, че заедно ще работим за укрепване на връзките между нашите две страни в областта на миграцията, както и за мира и стабилността в региона”, допълни премиерът и запозна Ердоган с българската позиция за реформата в миграционната политика на ЕС.

В поздравителния си адрес пък Радев изразява увереност, че отношенията между България и Турция и занапред ще бъдат пример за приятелство, добросъседство и ползотворно сътрудничество.
.
.
.