Технологии
Създадоха робот психопат
Целта е да се посочат евентуални опасности, свързани с изкуствения интелект

.
Умен куфар следва собственика си

The Manual
Куфарът Ovis разпознава и заобикаля препятствия.
Тези, които пътуват често, вероятно знаят колко е уморително да влачат куфара си навсякъде. Но е възможно да бъде много по-лесно, ако куфара може просто да следва собственика си. Компанията от Пекин, ForwardX Robotics, предлага точно това, с моторизираният си куфар Ovis.

Освен всичко друго, Ovis е оборудван с два безчеткови електрически двигателя за всяко от колелата, ??множество видеокамери и Qualcomm Snapdragon чип, който използва алгоритми за компютърно зрение, базирани на изкуствен интелект.

Това позволява на Ovis визуално да проследява своя собственик и да остане от дясната му страна, докато преминава през летища или върви по улицата със скорост до 10 км / ч. Също така, компанията твърди, че интелигентния куфар е в способен да идентифицира препятствия както и други хора, като автоматично ги заобикаля.

Ако потребителят желае, Ovis може да се управлява и ръчно, по всяко време и да се дърпа като обикновен куфар, просто като бъде хванат за дръжката. Това може да се направи и ако подменящата се литиево-йонна батерия с 96-Wh се изтощи.

Батерията се зарежда за по-малко от четири часа и трябва да е достатъчна за изминаването на около 20 километра, а придружаващото приложение за iOS / Android ще предупреди потребителя, когато нивото на заряд достигне 20%. Също това, батерията може да се използва за зареждане на мобилните устройства чрез двата USB порта, вградени в куфара.

Когато собственикът се отдалечи от Ovis на повече от 2 метра, Bluetooth свързана SmartBand гривна за ръката, ще го уведоми. В случай, че куфарът бъде загубен или откраднат, приложението може да се използва за проследяване на местонахождението му, посредством вграден GPS маркер.

Да, Ovis може да носи и дрехи, разполагайки с вместимост от 45 литра. Самият куфар тежи малко под 4,5 кг. В момента Ovis е обект на кампания в Indiegogo, с цена от $329 и се очаква доставките да започнат през декември, ако достигне до производство. Планираната цена на дребно е $799.
.
Шпионска джаджа на китката

Digital Trends
Часовникът на Дик Трейси, създаден от братята Ник и Чарли Матис.
Всеки е мечтал да притежава шпионска джаджа, за която е мечтал, като дете или като по-възрастен. Една от най-емблематичните е двупосочния радио часовник, използван от детектива от комиксите Дик Трейси. Сега кампания в Indiegogo набира средства за точно такава джаджа, с която всъщност може да се осъществяват обаждания.

Официално лицензиран от Tribune Content Agency, която притежава правата върху комиксите, часовникът на Дик Трейси е създаден от братята Ник и Чарли Матис, от Кънектикът, САЩ, които представиха часовника на Дик Трейси през 2016 г., но функционираше само като часовник. Новият модел разполага, освен с кварцов часовник, и с интегриран Bluetooth модул, микрофон и високоговорител, които позволяват на потребителя да осъществява и приема повиквания от свързан смартфон. Зареждащата се посредством USB, литиево-йонна батерия би трябвало да издържи употреба цял ден.  Някои от характеристиките на часовника включват корпус от неръждаема стомана, стъкло от сапфирен кристал, месингова решетка на високоговорителя и кожена каишка. Също така има три мултифункционални бутона за управление на гласовия асистент на телефона и силата на звука на повикванията, както и червени и сини светодиоди, монтирани под решетката, които показва нивото на заряд и входящите повиквания.
.
Интересни места в мрежата. Творчески занимания

 

Рециклирай сега
http://handhobby.com/

Сайт, в който сръчните хора, които искат да сътворят нещо красиво и уникално за подарък или украса на дома си, могат да намерят лесни за изпълнение идеи. Много интересна е секцията „Рециклирай”, където със сигурност ще видите предмети, които тъкмо са канехте да изхвърлите. Не бързайте, с малко търпение може да им дадете нов живот.


 

Майсторлък и красота

https://www.hobbyart.bg/

За по-напредналите не е достатъчно да ползват подръчните материали, остатъци от детски боички, лак за нокти и други такива. Те се нуждаят от предмети, заготовки и различни аксесоари, върху и с помощта на които да проявят майсторлък. За тази категория майстори на красота е този сайт ,в който може да пазарувате и онлайн. За поръчки над 50 лв. Доставката е безплатна.


 

Хоби мания

http://artservicebg.com/

Още един сайт с много предложения за хората, които обичат да създават красота и настроение и запълват свободното си време с някое обичано хоби. Има много атрактивни продукти и за учениците, които сега през лятната ваканция си почиват. За пример – само в секцията с шаблони и бои за татуировки има най-малко 58 продукта.


 

Баба Марта бързала...

https://mart-bg.com/

Продажбите на мартеници са не само приятно занимание, но и източник на доходи. Тези, които се занимават с това са наясно, че трябва да се подготвят отрано и купуват материалите, които са им необходими още през лятото, за да се захванат с производството на мартенички още сега и да успеят да натрупат количество, което ще им гарантира възвращаемост на вложенията и печалба. В този сайт ще намерите всичко, което ви е необходимо.

.
.
.