Списък за убиване
Синът на Йоско и Гевгелийския нарочили жертвите, набелязали двама прокурори и 5 ченгета за ликвидиране. Магистратите работели по дела на бандитите, не взимали рушвети, за да ги прекратят

Йоско Костинбродския и неговият „достоен” наследник Ванката (на снимката долу).
.
Петко задържан с Боксьора и Турчина

Преди няколко години Пендака беше арестуван за дрога.
Един от последните арести на Пендака е преди няколко години заедно с Венци Боксьора и Иво Турчина в столичния кв. „Люлин”. Тогава стана ясно, че те работят за бандата на Темерута и пласират дрога в цяла София. Според антимафиоти Петко навремето е бил един от верните хора на наркобоса Сако. Именно в неговата група се е сдушил и с Гевгелийския. След като обаче фигурата на барона беше осветена, Пендака решил да играе солово. Тъй като и напоследък имал мераци да развива наркобизнеса си, се включил в бригадата на сина на Йоско, с когото искали да налагат монопол в София.
.
Тартор в сянка
Строга йерархия имало в групата. Няколко човека отговаряли за наказанията и пребиването на провинилите се дилъри. Други държали рекета, трети се договаряли за дрогата.

Антимафиоти подозират, че самият Йоско е дърпал конците на групата чрез сина си Иван. Костинбродския беше обявен за издирване през февруари 2014 година. Той е обвинен за тартор на бандата за убийства “Килърите 4”. Както той, така и синът му Иван са арестувани многократно за рекет, дрога, кражби, грабежи и убийства. В биографията си Иван има и задържане за разстрела на свидетеля Хрисим Хрисимов. Тъй като обаче не бяха открити достатъчно доказателства, Йосковският син беше пуснат от ареста. Йосиф Йосифов пък има и една оправдателна присъда в съдебното си досие. Тя е за атентата срещу Киро Японеца през 2003 г.
.
Обвинители по „Килърите-4” и по „Сако” - най-мразени
Единият от обвинителите по делото „Килърите-4” срещу Йоско Костинбродския е Емил Галипонов. Другият е Георги Мойсев, който е работил по едно от делата срещу групата на Стефан Бонев-Сако. Колеги на обвинителите разказаха, че те са изключително мразени от Йоско и Гевгелийския и нямало да се изненадат, ако именно те са мишени на бандата. В полицейските среди пък се знае, че шефът на сектор „Убийства” в ГДНП Михаил Наумов и колегата му Алекси Василев също са недолюбвани от криминалните типове. Преди 5 г. имаше прокурорска преписка за заплаха от Костинбродския към Наумов, но е прекратена. Преди да изчезне, Йоско бе обвинен, че е заплашвал и апелативния прокурор Бранимир Славов и полицай. Славов бе свидетел по делото срещу Йоско за опита за убийство на Киро Японеца и Фатик, но бе оправдан. Делото за закана пък потъна.
.
.
.