Технологии
Електронна кожа дава усещане за допир
Е-дермис може да бъде приложен на всяка протеза

Tech Xplore
Технологията на “Е-дермис“ не е инвазивна, а предава усещания чрез кожата на потребителя.
.
Устройство комбинира интелигентен високоговорител и саундбар

iMore, TNW, Neowin
В най-скоро време Beam ще поддържа и „допълнителни гласови асистенти”.
 
 
Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Eкспертите в безжичните аудио системи, Sonos стартираха продажбата най-новото си устройство, Sonos Beam. Създадено специално за всекидневната и с интегрирана функционалност на Amazon Alexa, новото устройство комбинира функциите на интелигентен високоговорител и саундбар в едно.

Sonos потвърди ангажимента си да направи платформата си възможно най-отворена, като вече може да възпроизвежда музика от Google Play Music, Spotify, Apple Music, Deezer и други, а скоро Beam ще поддържа и „допълнителни гласови асистенти”. С други думи, Sonos иска да работи с Google Assistant и Siri, точно като говорителя Sonos One.

Потребителите получават Alexa, както и всички нейни функции, като прогноза за времето, напомняния за закупуване на хранителни продукти и ще могат да използват гласа си, за да контролират телевизора си, ако разполага с навлизащия HDMI ARC (Audio Return Channel) стандарт. Това дава на устройството силата да действа като напълно функционално дистанционно управление, което може да променя силата на звука, да включва и изключва устройството и други.

Освен вградените функции, разбира се, възпроизвежда и звук. Това устройство е по-малко и по-евтино от Sonos Playbase, предишният високоговорител за хола, на компанията, така че ако цифровите асистенти са без значение, Playbase все пак може да бъде по-добър избор, по отношение качеството на звука.

Beam разполага с пет главни високоговорителя, за разлика от 10-те на Playbase, но Sonos обещава "невероятен, изпълващ стаята звук” от високоговорителите и както при всяко устройство Sonos, Beam може да се свържете с други високоговорители от компанията в домашна мрежа, което позволява да се добави и Sonos Sub за допълнително бас звучене.

Beam включва четири елипсовидни говорителя с пълен обхват, един високочестотен високоговорител и три пасивни радиатора, което явно придава „дълбок, топъл бас” и "превъзходно изпълнение на средните честоти”, ако е вярно, казаното от Sonos. Говорителите на компанията обикновено са на върхово ниво, по отношение качеството на звука, така че може да се очаква същото качество. Петте линейни микрофона с далечен обсег, отговарят за разпознаване на гласовите команди.

Както обикновено, потребителите могат да слушат музика от Spotify, Google Play Music, Apple Music и множество други места чрез приложението на Sonos за мобилни и настолни компютри. Sonos също обещава, поддръжка на AirPlay 2, от следващия месец.

Beam е създаден да направи звука на филмите и телевизионните предавания да звучи също толкова добре, колкото и музиката. Високоговорителят има функция за подобряване на говора, за да може да се чуе ясно, някой труден за чуване диалог, както и режим Night Sound, който очевидно позволява на потребителите да гледат телевизия, без да събуждат цялото домакинство.

Новият говорител е по-малък, отколкото изглежда, само 65 см дълъг, 10 см дълбок и 6,9 см висок. В спецификациите Sonos посочва, че е идеален за „малки до средни стаи”, така че може би не е подходящ избор за зали и по-големи пространства.

Цената също е по-ниска от тази, която може да се очаква за Sonos – само $399.
.
Интересни места в мрежата. Отмора
Опознай и обикни


 
https://opoznai.bg/

Копнеете за пътешествия и вълнуващи изживявания, за уединение с природата или за досег с мистериозни и феноменални места? Не е необходимо кой знае колко, за да постигнете това тук и сега. Има много интересни кътчета в родината, които можете да опознаете, а направите ли го – със сигурност и ще ги обикнете. Това именно е целта на този сайт, който ще ви служи за пътеводител.

Отправни точки


 
https://pochivka.bg/

Изчерпален и актуален туристически портал, който създава голямо улеснение на хората, които обичат да пътешестват в страната. Тук може да се намери информация за всички средства за настаняване на територията на България. Потребителят може да се ориентира бързо и лесно. Ако си поставите за цел да видите колкото се може повече от родните забележителности, не е зле да не отлагате дълго – на картата са отбелязани 2373 места, които не бива да пропуснете.

На стартовата линия


 
http://zabavlenia.start.bg/

Смятате, че умеете да се забавлявате и знаете всичко, което е необходимо, за да го правите? Всеки има нужда от един добре подреден сайт, в който забавленията са подредени по категории и по азбучен ред. Организация на партита, колоездене, пейнтбол, пътуване, басейни, жива музика или запознанства – това са само някои от възможностите да се ориентирате. Подредете се на стартовата линия и започвайте да се забавлявате...

Време за игра

http://sofia.plays.bg/


 
Кога по друго време, ако не сега – по време на лятната ваканция? Заблудата, че софиянчетата се разотиват по родните места на родителите си отдавна е опровергана. Ангажираните родители, които не искат децата им да се бутат по офиси, за да са под надзор, вече са наясно, че възможностите за забавления могат да се открият лесно, ако попаднеш на подходящия портал, в който всичко е събрано накуп. Сайтът, който предлагаме на вниманието ви е точно такъв. Нека забавленията започнат сега, защото София иска и знае как да играе.
.
.
.