Летопис
Ванга предрекла смъртта на Борис III
Прогнозирала още Брекзит и създаването на Ислямска държава

Вангелия Гущерова.
.
Финансира църквата „Света Петка Българска”
В края на жизнения си път Ванга отдавна се е превърнала в световна сензация. Българската пророчица умира през 1996 година. Преди да си отиде, финансира изграждането на православна черква „Света Петка Българска”. Пак по нейно желание къщата й в Петрич се превръща в дом-музей. Документални филми, книги и сайтове в интернет проследяват нейните видения и се опитват да ги свържат с действително настъпили събития.
.
Казала на Божидар Димитров, че ще бликне вода на Плиска
Според думите на Петричката врачка ще дойдат и добри дни за нашата страна и за народите, които й помагат. „Бликне ли чудотворната вода от свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска, България тръгва към възход”, това са думите на Ванга към покойния проф. Божидар Димитров, пише „Дойче веле”. Наскоро откритият кладенец е действал до края на 19-и век, когато османците го затрупват с тонове пръст. „Нужен е един Бог, единен народ и един владетел. Сини, червени и зелени трябва да се обединят, тогава страната ще се оправи. Руса жена ще помогне на България да излезе от кризата”, е едно от пророчествата, свързани с родината.
.
Познала за Пражката пролет и смъртта на Ганди
Предвещанията на баба Ванга засягат не само България, но и целия свят. В началото на 60-те години на миналия век феноменът от Петрич предрича края на „Пражката пролет”. Също така пророкува и потъването на руската атомна подводница. “Курск” ще потъне под водата и целият свят ще го оплаква.” На 12 август 2000 г. потъва руската атомна подводница “Курск”. Загиват всичките 118 членове на екипажа. Сред виденията й присъства убийството на Индира Ганди. “Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля!”, били думите на пророчицата. Ганди е застреляна от охраната си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се подготвяла за важна среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.
.
.
.