Образование
Диаграми и Старият завет в матурата след 7 клас
Добавят Добри Чинтулов към авторите за препитването

Седмокласниците вече ще държат матури и по материала за предходни години.
.
От МОН дали половин милион за посещения на музеи

Министерството на образованието и науката ще стимулира учениците да посещават музеи.
Министерството на образованието и науката е финансирало с близо половин милион лева посещения в музеи и други културни институции и ще продължат тази практиката чрез учебните часове и по линия на дейностите по интереси.

„Ще стимулираме тези посещения не само през часовете, но и ще финансираме дейности чрез интереси. МОН разработва нормативен акт за организиране и финансиране на дейности по интереси. Общата стойност, която е платена, е близо половин милион. И макар това да не е малко, не е и достатъчно”, заяви образователният министър Красимир Вълчев. От МОН разработват нормативен акт за организиране и финансиране на дейности по интереси, с който ще насърчават посещения не само на музеи, но и на други обществени институции.

За него подписаното преди седмица споразумение за разширяване присъствието на културата, изкуствата и културното наследство в образованието е важна част от приобщаването на културните институции към образованието. Според просветния министър това ще помогне за повишаване на мотивацията за придобиване на нови знания. Учениците ще имат възможност да се срещнат с музейни специалисти и работници.
.
.
.