Технологии
Зара се задъхва
Компанията пионер в “бързата мода” вече усеща умора, опитва се да не изостане

Reuters
Зара става пионер в концепцията за "бърза мода" през 80-те.
.
Футуролог предсказа кога хората ще станат безсмъртни

Vimeo
Британският футуролог Иън Пиърсън няма нужда от кристална топка, за да предвиди естествения ход на нещата.
Breitbart
Според Пиърсън технологията по пренасянето на разум в робот ще помогне на хората да получат "втори живот",
Aunty Acid
Футурологът стана известен с това, че се застъпва за ранното встъпване в полови контакти между хората и роботите.
Британският футуролог Иън Пиърсън предсказа кога хората ще станат безсмъртни - когато се появи цифровото съзнание и то бъде пренесено от човека в тялото на машина, пише сайтът Тайм гайд.

Технологията на машинното обучение вече навлиза в нов етап на развитие. Именно невронните мрежи ще помогнат на учените да направят точно копие и да "пренесат" човешкия разум след смъртта на индивида в тялото на роботизирано устройство. Така вижда развитието на човечеството Иън Пиърсън. Той стана известен с това, че се застъпва за ранното встъпване в полови контакти между хората и роботите.

Но според британския футуролог пророкуваното от него "безсмъртие" крие и някои подводни камъни. Заради бързото развитие на технологиите, свързани с изкуствения интелект, след преноса на разума на човека в тялото на робота ще бъде трудно съвместното съществуване на двете "системи за управление" в едно и също цифрово пространство. По този начин човешкият разум може да стане заложник на изкуствения интелект.

Пиърсън е на мнение, че технологията по пренасянето на разум в робот, която ще помогне на хората да получат "втори живот", може да бъде разработена до 32 години.
.
Интересни места в мрежата. Деца играят вън
Ние, родителите


 
www.sofia.plays.bg

Сайт за родителите, които обичат да търсят и дават всичко от себе си, за да може децата им да се чувстват добре и да са достатъчно ангажирани в летните месеци (и не само), за да не се чудят с какви щуротии да си запълват (сами и в компания) времето. Сайт, който дава на деца и родители три много важни неща: избор, свобода и време.

Интересно,  за без пари


 
http://popotam.bg

Потребителска база данни, засега със софийски адресат, която помага на активните родители да изберат вълнуващо или просто интересно събитие за своето бебе, малко или пораснало дете. Акцентът е върху безплатните събития, а аргументите за това са, че образованието и социализирането на децата не би трябвало да е финансов въпрос.

Да търсим заедно


 
https://www.tupurdia.bg

Сайт за места и събития  за деца и всички ангажирани с отглеждането им. Създаден от няколко родители с амбицията да събере максимум информация по различни теми – здраве, обучение, забавления, културни и спортни мероприятия, екскурзии и почивки… „Идеята се зароди, тъй като търсенията ни в мрежата къде да ходим тази събота и неделя или какво да правим тази вечер заедно не ни отвеждаха към едно място, което да ни даде цялата желана информация”, казват създателите на сайта.

Сравни и избери


 
https://vsichkioferti.bg/local/

zabavlenmia-za-detza

Искате да организирате нестандартно парти за рождения ден на детето си, да наемете аниматор, който да дойде с все оборудването си на посочен адрес или пък няколко майки се обединяват, за да организират групово забавление за децата си. Най-добрите оферти, събрани на едно място, могат да ви ориентират точно към това, което търсите.
.
.
.