Арест за Баневи заради източването на “Полимери". Прокопиев с ново обвинение за пране на пари, цакал държавата с “Каолин”
Удар по олигархията

.
Приватизацията на “Каолин” и “Дамяница” - пример за бандитското ограбване при Костов
Каолин”, както и първата приватизационна далавера на Прокопиев - Винпром „Дамяница”, са ярък пример, достоен за учебник по антиикономика, за това как Иван Костов и назначените от него „приватизатори” ограбиха труда на поколения българи.

Приватизацията на „Каолин” стартира през 1997 г., когато на власт идва правителството на Драгалевския лаборант, а шеф на икономическата комисия в НС и тартор на кръга „Агнешките главички” е митичният Никола Николов – родом от Разград. Сигурно е и съвпадение, че бащата на Прокопиев е бивш служител на УБО на ДС, а брат му Александър Прокопиев е служител на контраразузнаването в МВР-Разград. Първоначално предприятието е оценено на 31 млн. лв., като интерес проявява белгийската фирма Sibelco, която е световен лидер в този сектор. Преговорите, разбира се, набързо са преустановени въпреки готовността на белгийците, освен да платят приватизационната цена и да инвестират веднага 20 млн. долара за развитието на дружеството. През 1999 година се създава РМД „Каолин 98” АД, в което участва братът на Прокопиев Александър, доскорошен служител на МВР и, разбира се, без да е спазил изискването по закон да е работил поне 2 години в „Каолин”. Друг член на съвета на директорите на РМД-то се оказва съпругата на директора на „Булброкърс“ Петко Шишков Даниела. „Булброкърс“ е лично дружество на Прокопиев, създадено, за да се занимава с инвестиционно посредничество. Изготвена е нова оценка на „Каолин”, направена не от някой друг, а от „Булброкърс”. Новата цена е 7,2 млн. лв., като е предвидено само 10% от нея да се платят ефективно, а остатъкът – с компенсаторни записи. След като плаща само 10% от стойността на „закъсалото” според разградския бизнесмен предприятие, РМД-то, ръководено от брата на Прокопиев, тихомълком се оттегля от сцената, за да дойде „Алфа финанс“ на самия Иво Прокопиев. По изпитаната схема с увеличение на капитала, приложена и при Винпром „Дамяница” – акции от увеличението записват не работниците в „Каолин”, а само фирмата на Прокопиев.
.
.
.