Проекти
БГ зет прави „Титаник II”
Лайнерът тръгва по същия маршрут през 2022 г.

Куриер Мейл
Анна и Клайв с дъщеря им Мери.
.
Любовта му с Анна напомня сапунка
Палмър е женен за българката Анна Топалов, която е 20 години по-млада от него. Историята на отношенията им напомня латиноамерикански сериал. През 1993 г. красивата 18-годишна българка отишла в Австралия, за да се омъжи за нашия сънародник Андрю Топалов – стар приятел на Палмър. Тъй като родителите на Анна нямали възможност да отидат на сватбата й, самият Клайв я завел до олтара. За нещастие през 2006 г. и Андрю, и съпругата на магната Сюзън Палмър умират от рак. Овдовялата Анна започва да се грижи за двете големи деца на Клайв и постепенно става част от семейството му. Двамата се оженват през 2007 г., а на следващата година се появява на бял свят малката Мери. Малко по-късно им се ражда още една щерка на име Люси.
.
Накратко:
Гийермо дел Торо ще заснеме римейк на “Пинокио”

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира и режисира римейк на анимацията “Пинокио” под формата на анимационен мюзикъл, съобщава Франс прес. Кинотворбата е поръчана от интернет платформата “Нетфликс”. Това ще бъде първият анимационен филм на Дел Торо. Неговата игрална кинотворба “Формата на водата” получи четири “Оскар”-а тази година. В помощ на мексиканския режисьор ще бъде привлечена компанията “Джим Хенсън къмпани”, основана от създателя на кукления сериал “Мъпет шоу” Джим Хенсън. “Никоя форма на изкуството не е повлиявала толкова силно моето творчество като анимацията, довери Дел Торо. А Пинокио е персонажът, към който се чувствам най-тясно привързан”. Кинотворецът ще ситуира своя герой в 30-те години в Италия по време на фашизма и диктатурата на Мусолини. Книгата за Пинокио нееднократно е била екранизирана. Най-известната киноверсия е на “Дисни” и е от 1940 г. През 2002 г. излиза и екранизация на приказката в Италия. Лентата е заснета от известния италиански актьор и режисьор Роберто Бенини, който изпълнява и главната роля във филма. Книгата на Карло Колоди “Приключенията на Пинокио” е издадена през 1883 г.

HBO назначава секс надзорници за креватните сцени

Американската телевизионна компания HBO, която създаде сериала “Игра на тронове”, възнамерява да назначи секс надзорници, които да контролират заснемането на креватните сцени, така че актрисите да се чувстват в пълна безопасност, съобщава сп. “Ескуайър”. Ръководството на компанията взело решението за създаването на новата длъжност по молба на Емили Мийд, която играе ролята на проститутката Лори в сериала “Нюйоркска комбина”. Екранните певъплъщения на актрисата предполагат многобройни креватни сцени. Поради тази причина Мийд е поискала специално подготвен човек да следи за нейната неприкосновеност в снимачния процес. Новите сътрудници ще контролират всички еротични снимки за сериалите, произведени от HBO. Главната им задача ще бъде да защитават интересите на артистите и при нужда да съобщават за неподобаващо поведение. Надзирателите ще предават жалбите на изпълнителите на режисьора на продукцията.

Стенопис в италианската столица “яде” смога

В италианската столица се появи най-големият в Европа стенопис, който може да пречиства въздуха от замърсяване, съобщи ТАСС.  Стенописът, нарисуван от известния художник на графити Федерико Маса, с псевдоним Йена Круз, покрива голяма част от къща в краен южен квартал на Рим, според в. “Месаджеро”. Стенописът, чиято площ е почти 1000 кв метра, е направен чрез специална техника и бои, благодарение на които може да абсорбира смога и да пречиства въздуха. Пречистващият му ефект се равнява на способността за поемане на замърсен въздух на трийсет широколистни дървета. Сюжетът на рисунката също е символичен - изобразена е огромна синя чапла, която яде вредители сред замърсено море. Художникът, който работи основно в Милано, но също така и в Ню Йорк и Барселона, отдавна обръща внимание в творбите си на опасността от климатичните промени и замърсяването на околната среда.

Велосипедист ще подобрява рекорд за каране на едно колело  

Четиридесет и девет годишният американец Кърт Озбърн от Лас Вегас ще се опита да постави Гинес рекорд, като кара на едно колело от Калифорния до Флорида, съобщава агенция ЮПИ. Озбърн възнамерява да преодолее разстоянието за 45 дни.Той стартира от пристанището на град Санта Моника на 12 октомври и пристигна в началото на седмицата в град Тусон в щата Аризона, като премина на задна гума около 900 километра. Крайната му дестинация е Какао бийч във Флорида, отстоящ на 4667 километра от стартовата му линия. Озбърн за пръв път попадна в книгата на рекордите на Гинес през 1998 година, когато кара на едно колело в продължение на 11 часа в Конгресния център на калифорнийския град Ананхайм. На следващата година той отново постави рекорд, като измина по същия начин разстоянието от Холивуд до гр.Орландо във Флорида за 75 дни. Сегашния си преход той ще се опита да завърши за 45 дни.
.
.
.