Кобрата ухапа и Фюри
Пулев стана официален претендент за една от титлите на Джошуа, скоро ще се бие в Чикаго

Бгнес
Кубрат Пулев размаза Хюи Фюри на ринга и не остави никакво съмнение кой е по-добрият боксьор.
.
Мачът с Джошуа – в края на 2019 г. или началото на 2020 г.
Промоутърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев и президентът на IBF Линдзи Такър уточниха възможностите за предстоящия мач с Антъни Джошуа.

“Джошуа има отношения с няколко боксови организации, а защитите на титлите стават на ротационен принцип. Първата от тях е за пояса на WBO, където основен претендент е Дилиан Уайт, каза Такър. - След това се надяваме да организираме и мача за този на IBF.”

Ивайло Гоцев даде и други подробности. "Мач с Джошуа ще има. На Антъни му предстоят доста силни срещи. Ние обаче сме обратно в бизнеса в тежка категория. Има ренесанс с тежките. Има други претенденти, срещу които може да се изправят. Тук беше Мануел Чар, който искаше да се бие с Кубрат. IBF държат на думата си и дано има среща с Джошуа. Преди това обаче може да играем и с други, и то може би до 3 месеца. Може в САЩ, в Чикаго. Трябва да направим няколко срещи преди тази с Джошуа”, каза Гоцев.

“Аз съм готов още веднага, коментира Кубрат Пулев. - От този бой с Хюи нямам никакви поражения. Ще се бия с всеки, който ми излезе”.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн обаче намекна, че мачът с Пулев може да се отложи доста във времето. Според него той  реално може да се осъществи в края на 2019 г. или началото на 2020 г.

“Не съм гледал мача, но получих съобщения от няколко човека за срещата, коментира Хърн. - Разбрах, че мачът е бил доста дефанзивен, а не можеш да отидеш в България, да вземеш такова решение и да се биеш по този начин. Не може да се биеш по този начин и да спечелиш, но Хюи Фюри е млад човек, той ще направи нов опит. Сега Кубрат Пулев е основен претендент, той трябва да срещне Антъни Джошуа, когато му дойде времето, може и да е след 2 години. Сега на дневен ред за AJ е мача на Дилиън Уайт, но в определен момент двубоят срещу Пулев ще излезе на дневен ред, това може и да е и след 2 години. Мачът с Кубрат може да се състои в края на 2019 г. или в началото на 2020 г., но той ще получи със сигурност своя шанс.”
.
.
.
.
: други материали