Технологии
С 3D очила ученици правят дисекция на сърце
Хлапетата могат да усетят пулса с писалка в ръката

В столичното 134-то СУ „Димчо Дебелянов” представиха дигитален софтуер от ново поколение.
.
Титаниеви джанти показват бъдещето на технологията за 3D печат

Отпечатват HRE3D+ от титаниев прах.
Демонстрирайки какви изделия би било възможно да се произвеждат в близко бъдеще, от компанията HRE Wheels заедно с екипа AddWorks от GE Additive, създадоха първата 3D отпечатана титаниева джанта за автомобил, посредством технологията Електронно лъчево топене (Electron Beam Melting), за която се твърди, че е по-ефикасна от традиционното машинно обработване.

Процесът включва използването на лазерен лъч и вана с титаниев прах, който лъча разтапя изборно, създавайки фини последователни слоеве от твърд материал. Така те се сливат заедно, образувайки един цял предмет. Останалият прах, който не бъде стопен, може да бъде използван за последващо отпечатване. За разлика от 3D печата, когато се изработват части от цял блок титан, се губи много повече от материала.

След отпечатването на петте главни секции на джантата, временните носещи конструкции в тях, необходими при процеса на печатане, се отстраняват ръчно, за рециклиране. След това челните повърхности на секциите преминават през минимална машинна обработка, за да се гарантира, че ще си паснат плътно. След това върховете на спиците се шлифоват ръчно и се почистват от всички масла или останал прах. Накрая се поставя централната част, която съединява петте секции заедно, като се използват титаниеви крепежни елементи за монтиране на всички части на джантата в барабан от въглеродни влакна.

Наречена HRE3D+, завършената джанта бе представена по-рано този месец на изложението за 3D печат Formnext във Франкфурт, Германия.

„Това е невероятно вълнуващ и важен проект за нас, тъй като ни дава възможност да разберем, какви възможности ще имаме в бъдеще при дизайна на джанти”, казва президентът на HRE Алан Пелтие (Alan Peltier).

„Работата ни с AddWorks от GE Additive ни даде достъп до най-новата технология за 3D печат и невероятен екип от инженери, което ни позволи да преминем отвъд границите на настоящите методи за дизайна на джанти”, допълва той.
.
Интересни места в мрежата. Личностни тестове
Манджата издава характера


 
https://www.edna.bg/testove

Кажи ми какво обичаш да готвиш, за да ти кажа коя си. Избери си идеалната уютна вечер и разбери какво есенно вълшебство те очаква. С какъв мъж трябва да прекараш лятото си. И още един куп такива тестове, към които едва ли някой ще подходи сериозно, но защо пък да не пробваме да се позабавляваме.

По-сериозен подход


 
https://www.16personalities.com/bg/

Ето нещо по-сериозно. Ако ще си говорим за личностни тестове, те изглеждат точно така. Ще ви е интересно да прочетете и кои са личностните типове и да се опитате да видите кой модел ви приляга.

Безплатно и проверено


 
http://www.ipersonic.eu/bg/

iPersonic е разработен от Фелицитас Хейне, която е една от най-известните психоложки в Германия и успешна авторка на книги. Тя е International Affiliate на American Psychological Association (APA) и член на Федералния съюз на германските психолози (BDP)

Подбор на персонал

https://www.online-learning.bg/lichnosten-test


 
Доста компании вече използват личностни тестове. Чрез тях те идентифицират основните личностни характеристики на служителите и най-добрите начини за съвместна работа в светлината на приликите и разликите в характерите им. НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД предлага готов психологически тест в онлайн формат за идентифициране на личностните качества на служителите. Тестът съдържа 52 въпроса - всеки с два посочени отговора. Преминаващият теста, трябва да посочи отговора, който го описва най-добре. В резултат, тестът показва профила на участника.
.
.
.
.
Технологии: други материали