Технологии
Изучават ефектите от лунната гравитация върху човека
Космическата агенция подготвя космонавти за бъдещите мисии до Луната

Ефектите на лунната гравитация продължават да са обект на повишен интерес от страна на учените.
.
Обявяват продаването на фалшиви лайкове във Фейсбук за незаконно

 
Продаването на фалшиви лайкове и последователи в социалните мрежи като Фейсбук, Инстаграм, YouTube и други да се преследва от закона. Крачка в тази посока предприе главният правен съветник на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, като сключи първото по рода си съдебно споразумение с компания, упражняваща такава дейност.

Фирмата Devumi, според документите, трябва да преустанови продажбата на харесвания и последователи. Досега компанията е функционирала чрез ботове, както и чрез създаването на фалшиви профили от един човек, които да генерират въпросните лайкове. Според Джеймс тази дейност е свързана с кражбата на чужда идентичност, което би следвало да се преследва от закона. „Докато хора и компании като Devumi продължават да печелят лесни пари, като лъжат честните американци, аз и екипът ми ще продължим да намираме и преследваме всеки, който продава онлайн измама. С това съдебно споразумение, изпращаме ясно послание, че всеки, който печели от такава измама нарушава закона и ще бъде подведен под отговорност”, гласи изявлението на Джеймс.

Бизнесът с купуването на нереални харесвания е широко разпространен онлайн. Срещу 70 долара, например, страница във Фейсбук може да се сдобие с 5000 лайка отгоре. Цената на палците нагоре зависи, според различни сайтове, от територията, в която се намират евентуалните наши последователи. Тоест, кликванията от Зимбабве ни излизат по-евтино от тези, произхождащи от страната ни или от Великобритания.

Средно между 0,4 и 1,2 % от потребителите на Фейсбук (над 1 млрд. общо) се възползват от фалшивата реклама, сочат данните в годишния отчет на компанията за 2014 г., когато е и първият бум към фалшивите дейности в мрежата. Това са приблизително 12 милиона акаунта, които са напомпали своите харесвания в сайта.
.
Интересни места в мрежата. Винарски сайтове
Изисквания и контрол


 
http://www.eavw.com

Сайт на Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) към министъра на земеделието и храните. Aгенцията осъществява контрол по спазването на изискванията на Закона за виното и спиртните напитки по отношение на лозовите насаждения, гроздето, предназначено за производство на вино, гроздовата мъст, продуктите от грозде и вино и вината.

Онлайн пътеводител


 
http://winetours.bg

Първият онлайн пътеводител за винен туризъм в България, който обединява всички изби, отворени за посещения от туристи. Като съпътстващи обекти са включени винени барове, винени магазини, туристически атракции, свързани с виното, ресторанти и хотели в близост до винарските изби. Отличителното при winetours.bg е наличието на интегрирана онлайн винена карта, на която са отбелязани всички обекти.

Енциклопедия


 
http://bgbarman.bg

Енциклопедия на алкохолните и безалкохолните напитки, новини, промоции, горещи оферти, интервюта и анализи. Освен всичко изброено тук ще намерите обща характеристика на винарските райони на България. Може да се възползвате и от предложенията за коктейли, разделени на две групи според повода и според съставките.

Хоби


 
www.vinar.bg

Сайтът е насочен към подпомагане развитието на домашното (хоби) винопроизводство в България. Тук може да намерите богат избор от гроздомелачки, неръждаеми съдове, филтри, преси, помпи, бутилки, тапи, казани за ракия и много други.
.
.
.