Книгите
Възхвала на чувствената наслада и безметежието
Романът „Жюл и Жим” ни завърта във вихъра на съществуването миг за мига

Журналист, художествен критик, колекционер - Анри-Пиер Роше прави писателския си дебют на 74-годишна възраст. Но неговият дебют е наистина зашеметяващ.
.
Дарба, дадена свише

Ванга, на която е посветена най-новата книга на издателство „Милениум”, била известна не само със своите предсказания, но и със своята загадъчна способност да общува с мъртвите.
С книгата “Чудесата на Ванга. Пророчества, лечения, рецепти” с автор Гергана Танева издателство „Милениум” отбелязва 108 години от рождението на пророчицата.

На 31 януари в Струмица, Македония, през 1911 г. се ражда се момиченце със слепнати пръсти. Бебето е седмаче и никой не може да даде гаранции за оцеляването му. Но на малката Вангелия („носителка на блага вест” - бел. ред.) й е писано да живее. Да живее дори след смъртта си.

Цялото жизнено дело на Ванга е изпълнено с чудеса. Тя се прославя с необичайната си и трудна съдба, но и най-вече със способността си да предсказва с точност бъдещи събития. Освен да предсказва бъдещето, да вижда миналото и да общува с отвъдния свят, Ванга умеела да посочва най-точното лекарство за всяко заболяване. Смята се, че и тази дарба ? е дадена свише и „билките сами ? се откривали”. Успехите ? във фитотерапията са многобройни и са признати от официалната медицина. Гергана Танева е събрала данни за пророчествата и специалните лечения, които Ванга е препоръчвала на страдащите. В книгата са поместените 81 от най-добрите рецепти на легендарната пророчица срещу най-коварните заболявания, чрез които може да преборите или да подобрите състоянието си при алергии, артрит, атеросклероза, безсъние, болки от всякакъв характер, бронхити, високо кръвно налягане, възпалителни процеси, косопад, грип, ревматизъм, пневмония, депресия, изгаряния и др.

В полезния целебник ще откриете и изпитаните рецепти чрез природолечения –медолечение, водолечения, глинолечение, ароматерапия, компреси, билколечение, с които известната гадателка е укрепвала тялото и духа на потърсилите я за помощ.

Същото така в безценното четиво са събрани и най-полезни съвети за благополучно оздравяване, духовно щастие, привличане на богатство и късмет. Сборникът представя минали и бъдещи предсказанията на гадателката за България и света. Още по-интригуващи са нейните 56 пророчества за близкото и далечното бъдеще на планетата и на нашата галактика. Те обхващат периода от 2018-а чак до 5079-а година. Сред тях са контакт с извънземна цивилизация, пътуване във времето и поява на нова бързоразвиваща се раса.
.
Светът и времето висят на косъм

„С „Колелото на времето“ Джордан наложи господството си в света, който Толкин започна да разкрива” - Ню Йорк Таймс.
Колелото на времето се върти и вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го век се върне отново. В Третия век, Века на пророчеството, на косъм висят самият Свят и самото Време. Онова, което е било, което ще бъде и което е, може да падне под властта на Сянката...

Светът на фентъзите става все по-гъсто населен, а митовете и легендите стават все по-достоверни и живи. Книгата „Окото на света” от Робърт Джордан (издателство „Бард”) може да задоволи и най-взискателния вкус. Интригуващ и завладяващ, стилът на Джордан може да допадне дори повече на пристрастените към този жанр читатели. И това не е всичко, както се казва в рекламата. „Колелото на времето” е едно обещаващо начало. Първата част на книгата ни оставя в трепетно очакване на следващата.
.
Философията на Докинс

Най-известният учен на планетата ни повежда на шеметно интелектуално пътешествие.
Най-популярното лице в съвременната наука - проф. Ричард Докинс, излага възгледите си за науката, религията, политиката, извънземните и… всичко останало в книгата „Наука в душата” (ИК „Сиела”). Сборникът съдържа 42 знакови текста на Докинс, който от години е сред най-смелите световни гласове в защита на разума и критичното мислене. Изпълнено с фин хумор четиво, което демонстрира високата ерудиция и интелекта на автора.

В продължение на десетилетия Ричард Докинс е сред най-смелите световни гласове в защита на разума и критичното мислене. Далеч не е пресилено да кажем, че днес, след смъртта на проф. Стивън Хокинг, проф. Докинс е най-известният учен на земното кълбо.  У нас той е познат както с книгите си „Делюзията бог”, „Сказанието на прадедите”, „Най-великото шоу на Земята” и „Себичният ген”, така и от гостуването си на Софийския фестивал на науката през 2015 г., на който Докинс изнесе две лекции, а залата едва побираше желаещите да се срещнат на живо с него.

В „Наука в душата” Докинс разглежда знакови за специализацията си области - еволюцията от научна и от религиозна гледна точка, фанатичните камикадзета и 11 септември 2001 г., пише „отворено писмо до принц Чарлз” и честити иронично Коледа на Дейвид Камерън. Част от текстовете са публикувани в престижни издания като Free Inquiry или са извадки от серия от лекции, организирани от Би Би Си и предавани по Радио 3.
.
.
.