Доживотници искат секс с жените си
Груповата жалба е подадена от пандизчии от затворите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене

Част от осъдените дойдоха в съда с еднакви суитшърти на Българската затворническа асоциация.
.
Пандизчия съди държавата за 50 000 лева заради книги
Затворник поиска 50 хил. лв. от държава, след като от ръководството на зандана в Бобов дол го лишили да взима книги от библиотеката. Кирил И. заведе дело срещу Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“, като в исковата си молба той посочва, че 01.01.2017 г. до 22.03.2018г. е бил лишен от правото да ползва книги от затворническата библиотека.
Отделно от това той посочва, че не е бил допуснат за участие в конкурс за коледна украса. За всяка една от причинените неимуществени вреди и уронване на човешкото достойнство той е предявил искове от по 25 хил. лв. всеки.
По време на съдебния процес стана ясно, че Кирил е настанен в І група в затвора в Бобов дол, с диагноза „Социопатна личностова структура. Зависимост към кокаин и амфетамин. Асоциално поведение“. „Коледният конкурс важеше само за затворниците от останалите групи, тъй като тези от І група имат специален режим за охранителните съоръжения. 
По отношение на ползването на книги, Кирил е имал невърнати и поради тази причина е лишен от получаването на нови“, посочиха от защитата на ГД „Изпълнение на наказанията“.
В крайна сметка магистратите от Административен съд – Кюстендил, порязаха мераците на затворника, като той ще трябва да плати и сторените разноски в размер на 350 лв.

.
.
.