Ботас шокира Хамилтън в Австралия
Ферари толерира с отборна заповед неубедителния Фетел

Люис Хамилтън (вляво) вяло аплодира съотборника си Валтери Ботас.
.
Льоклер призна: Наредиха ми да не изпреварвам
Ферари са наредили на Шарл Льоклер да се дръпне назад от Себастиан Фетел. Това става ясно от уловен момент от радиокомуникацията на новобранеца в червения тим. След като Льоклер сложи твърди гуми, неговото темпо беше доста по-добро от това на съотборника му. Шарл стопи огромна преднина и се залепи зад четирикратния световен шампион. Именно тогава той е попитал по радиото: "Трябва ли да стоя зад Себастиан? Да или не?"
"Да и се дръпни назад, за да има дистанция" е бил отговорът. Това може да се проследи от записа от колата на Льоклер, публикуван в Туитър. Коментарите под публикацията са доста интересни: "Първият Барикело на новия сезон".
"Раничко почнаха със заповедите", „Сериозно? Има ли някой изненадан от това?“ Жалко, защото Шарл имаше по-добро темпо“. 

.
Люис: Валтери заслужи победата
Действащият петкратен световен шампион Люис Хамилтън беше фаворит за победата в Мелбърн, но за първи път от много време насам беше победен от съотборника си. Британецът беше най-бърз през целия уикенд, но не и в самото състезание. Валтери Ботас му отне лидерството след фантастичен старт, а на финала Люис беше 22 секунди по-назад.
"Това е добър резултат за отбора, фантастична работа на всички. Валтери направи страхотно състезание и напълно заслужи победата" призна Хамилтън. "Имаме още работа, но това беше страхотно начало на годината".
Докато съотборникът му нямаше никакви проблеми, гумите върху болида на Люис не работеха достатъчно добре. Британецът нямаше скорост, за да атакува, но беше достатъчно стабилен, за да не позволи на Верстапен с Ред Бул да му отнеме второто място. Хамилтън коментира съвсем лаконично атаките на Макс: "Не беше никакъв проблем".
Пилотът на Мерцедес заяви че има известно разочарование от крайния резултат, защото уикендът му е бил много силен, но заяви че "такава е играта".
"Ще се постарая да работя по-усърдно и да съм по-силен следващия път", допълни Люис. 

.
Финландецът: Най-доброто състезание в кариерта ми
Това беше най-доброто състезание в кариерата ми! сподели след Гран при на Австралия щастливият победител Валтери Ботас. Той беше толкова развълнуван, че трудно намираше думи. "Не знам какво стана. Просто се чувствах отлично, всичко беше под контрол. Колата беше много добра днес, много се забавлявах. Много съм щастлив и нямам търпение за следващото състезание".
Ботас заяви също така, че точката за най-бърза обиколка е много хубаво нововъведение. "Винаги има риск, ако си с остарели гуми, но все пак си заслужава".
Изглежда тази точка е страхотен стимул за пилотите, защото освен за класирането, тя до голяма степен е въпрос на престиж. В последните обиколки Верстапен успя да направи най-бърза обиколка, но Ботас веднага подобри постижението му. Хамилтън също заяви по радиото, че иска да я вземе, но очевидно нямаше нужната скорост.

.
Фабиан Фетел се присъедини към Мерцедес
По-малкият брат на Себастиан Фетел – Фабиан Фетел се присъедини към семейството на Мерцедес, съобщи немският вестник Bild. Младият пилот ще кара Мерцедес в сериите ADAC GT през 2019 година. Фабиан признава, че в началото на преговорите е имал известни колебания, тъй като брат му Себастиан се състезава срещу Мерцедес през цялата си Ф1 кариера. 
"Мерцедес винаги са били наш опонент – на цялото ни семейство, защото брат ми винаги е бил срещу тях. В началото ми беше странно, но нямам проблем с това, че Себ се бори срещу тях във Формула 1, а аз карам за тях. Себастиан прие нормално новината и ми каза да се възползвам от възможността“, сподели Фабиан. 

.
.
.
.
Спорт: други материали