ОЛАФ проверява поръчка за 290 джипа
В Любимец, Малко Търново и Елхово няма да има бежански центрове, обяви зам.вътрешният министър Красимир Ципов

Красимир Ципов
.
Върнахме 3000 мигранти
България е върнала 3000 мигранти, които са били заловени у нас и не са получили статут на бежанци, по родните им места. В момента миграционният натиск както на вход, така и на изход от страната ни е нулев. Това обяви вътрешният министър Красимир Ципов. Той изрази също учудване, че хора като председателя на комисията по европейски въпроси в българския парламент и водача на листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент не могат да направят разлика между бежански център и временен кризисен център. 
„Това са чисто и просто спекулации и манипулации във връзка с предстоящите избори и да припомня, че станахме свидетели на нещо подобно по време на президентската кампания през 2016 г.“, коментира още заместник-министърът. Той опроверга намеците на БСП, че изграждането на центрове е свързано с корупционни схеми. „Защо точно БСП ще говорят за корупционни схеми, когато при управлението на правителството „Орешарски“ станахме свидетели на такива процедури, еталон за непрозрачност. Трябва ли да напомним, когато се строеше 30-километровият участък на територията на Ямбол, чия фирма беше доставчик на телта за оградата там и колко струваше тази тел, това много бързо се забравя“, обясни Ципов. 

.
Спират БГ гражданството срещу инвестиции
Обмислят отмяна на възможността чуждестранни инвеститори да получават българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции. Това стана ясно от промени в Закона за българското гражданство, публикувани за обществено обсъждане. С приемането на новите текстове ще отпадне възможността чужденците, получили статут на постоянно пребиваващи у нас срещу инвестиции, да получават гражданство при значително облекчени условия. Условията ще са валидни и за бизнесмените, увеличили инвестицията си при същите условия на закона до стойност най-малко 2 млн. лв. Според вносителите така ще се ограничи практиката чрез формално направени инвестиции да се получава гражданство у нас. 

.
.
.