Лозан се гушна с „боеца“ на БГ Мадоф
Шефът на ВКС държи политически речи пред „правилни“ издания на подсъдими олигарси, гонят критичните журналисти

Снимка: БТА
Шефът на ВКС Лозан Панов и „боецът“ на БГ Мадоф Георги Георгиев си разменят любовни погледи, докато адвокатът Велислав Величков се запознава задълбочено с програмата на мероприятието.
.
Панов изчете поредно политическо слово
В залата пък Панов изчете поредната си политическа реч, като голяма част от нея бе посветена на аналогии между действията на фашистите в Германия при управлението на Адолф Хитлер и съвременна България. Лозан Панов обвини европейските институции, че имат лицемерно отношение към българските власти, като заради подкрепата им за отпадане на Мониторинговия механизъм над България, председателят на ВКС достигна до извода, че ЕК практически помагала за настаняване на фашисткия модел у нас. "Няма определена мярка, но събитията в България в последните години напомнят исторически контекст, в който се е развил националсоциализмът", каза Панов.
Очаквано и в пълен синхрон с политическите изказвания на проваления бивш правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, Лозан Панов също нападна главния прокурор Сотир Цацаров. Панов повтори "опорните точки", които Иванов лансира от няколко дни в медиите, че предстоят "мракобесни времена" за правосъдието, ако Цацаров станел главен съдебен инспектор. 
За естеството на форума говори и един от въпросите, които му бе зададен от един от присъстващите, а именно – дали Лозан Панов е готов да оглави нов политически проект. Председателят на ВКС отговори, че се надява да изкара до край мандата си, освен ако не се стигне до преждевременното му отстраняване заради системни нарушения. 
След края на форума Панов остана в залата и в продължение на 15 минути разговаряше приятелски с един от най-доверените хора на Цветан Василев в медийните среди у нас – авторката на множество интервюта с банкера беглец Любица Кулезич. Час по-рано известният с близостта си до Василев Георги Георгиев от "Боец" обяви, че организацията, чиято основна цел е да защитава интереса на основния подсъдим за фалита на КТБ, щяла да издига кандидат за главен прокурор.

.
.
.