Проститутката без глава
На всеки седем години Мери Галахар навестява лобното си място, духът й не може да намери покой. Носи под мишница отрязаната си глава. Предполагаемата убийца е осъдена на смърт чрез обесване, присъдата е заменена с 16 години затвор

Проститутката Мери Галахар е посечена на 27 юни 1879 г.
.
Ще се глобяваме, май. Къде ти е каската?

Карането без каска е рисково само ако мотоциклетистът има глава.
Отново безглав призрак, но от мъжки пол, прехвърча в околностите на Елмур, щата Охайо. Историята е за мотоциклетист, който карал по шосето така бясно, че отстрани изглеждало, че лети, при това без каска. Нито за едно от тези провинения обаче не можело да го глобят, тъй като за един призрак, при това без глава, това са подробности. Въпросният мотоциклетист изгубил живота си при катастрофа. Всяка година на 21 март той отбелязва паметната дата с полет на любимия си мотор. 
Всъщност това е романтична история с лош край. Преди да яхне мотоциклета и да полети към смъртта, този млад човек имал сериозни планове за бъдещето. Той бързал да прегърне любимата си, която обаче така и не дочакала войниклъкът му да приключи, а се хванала с друг. Малко преди да намери смъртта си той научил за изневярата и нещата излезли от контрол. 

.
Разходка с расо в парка
Голям парк за развлечения в графство Съри, Югоизточна Англия, си е спечелил лоша слава заради призрак на обезглавен монах, който обича разходките там.
Първи очевидци на появата на безглавия призрак в расо в атракционния парк били строители, които се занимавали с довършителни работи там. Отначало никой не им повярвал и даже ги обвинили, че са подпийнали. По-късно обаче един от собствениците се усетил, че това може да не е чак толкова лоша реклама, и решил да повика специалисти в областта на паранормалните явления. Идеята била те да кажат, че не са съвсем сигурни, но е възможно... Експертите обаче ги изненадали с категоричното мнение, че на това място има паранормална активност.
В съседство с днешния атракционен парк някога имало руини от старинно абатство, датиращи от 666 г. пр. н.е. При разкопките на грунта в дадената местност археолозите открили древни каменни гробове. В някой от тях вероятно е бил и монахът, който бил привлечен от развлеченията в парка. Но кой е бил той и по каква причина се е лишил от главата си, никой не може да каже.

.
.
.
.
Досиета Х: други материали