Топ 10
Любопитни факти за Мик Джагър
.
1. Пребива кон

Снимка: mickjagger.com
Мик Джагър изобщо не се колебае, когато за първи път в живота му предлагат да яхне кон. Напротив, той смята, че това е детска игра, засилва се и се мята на гърба на коня. Животното подскача от ужас и за малко не размазва Джагър. Започва да мята къчове и да цвили от ужас. Джагър е не по-малко ужасен и се опитва да овладее ситуацията със серия юмручни удари. Най-накрая успява да халоса горкото животно с всичка сила между ушите. Замаяният кон го оставя да си тръгне.

.
2. Кметът мой приятел

Снимка:mickjagger.com
Джагър е до болка познат с необуздания си нрав. В една на пръв поглед нормална вечер в Бостън той се сбива със свои фенове. Побоят излиза от контрол и Джагър е арестуван и хвърлен в килия. Не му е за първи път, но сега случаят се раздухва. На следващия ден е планирн концерт на „Ролинг Стоунс“ в града. Хиляди фенове побесняват, че няма да видят любимеца си и атакуват полицейския участък. Кметът Кевин Хаган отива и плаща гаранцията на Джагър от джоба си, за да се успокои тълпата.

.
3. Попей на мъртвеца

Снимка: mickjagger.com
Случката е от 1969 г. от фестивала Алтамонт. Нещата за Джагър тръгват на зле още от летището, където е нокаутиран от разгневен фен. „Ролинг Стоунс“ все пак решават да се качат на сцената. Плащат баснословна сума на рокерите от „Ангелите от Ада“, за да охраняват концерта. „Ангелите“ обаче се престарават. Десетки са зверски пребити, а един младеж е намушкан и умира пред сцената по време на изпълнение на Джагър. 

.
4. Смъртната присъда

Снимка: vice.com
Провалът на фестивала Алтамонт заради вълната от насилие сред публиката провокира Джагър да излее гнева си върху рокерите от „Ангелите от Ада“. Те на свой ред му издават смъртна присъда и започват да го преследват. Разбират, че Джагър си почва във вилата си в Лонг Айлънд и атакуват. Лодка пълна с тежко въоръжени главорези захожда към къщата. Рокерите обаче подценили уж невинната буря, която им обръща лодката.

.
5. 4000 жени

 
Железният Мик е световноизвестен с неутолимия си глад за секс. Той не подбира чак толкова партньорките си. Според хора от най-близкото му обкръжение поне четири хиляди жени са минали през леглото му. Успява да убеди младата Анджелина Джоли да излезе с него на купон. Докато я чакал обаче много му се приискал секс. Наблизо се оказала Фара Фосет, а Джоли така и не разбрала защо се провалила срещата Той е признал осем деца, като най-малкият му син се ражда през 2016 г., когато Мик е на 73.

.
6. Тайната пънкарска връзка

Снимка: wikipedia.org
Мик Джагър имал тайно увлечение към пънк музиката, като дори бил фен на легендарните „Секс пистълс“ и по специално на фронтмена им Сид Вишъс. Последният ликвидирал гаджето си Нанси Спунген и бил арестуван. Джагър тайно плащал на скъпи адвокати, за да го измъкнат от затвора. Парите свършили работа и Вишъс бил пуснат под гаранция. Той обаче така и не дочакал началото на процеса, тъй като предрусал с хероин и умрял от свръхдозата.

.
7. Неуспелият политик

Снимка: mickjagger.com
Ако щете вяврайте, но Мик Джагър невинаги е бил лошо момче. През далечната 1961 г. той се дипломира от престижния „Лондон Скул ъф Економикс“. Мечтите и амбициите му са да стани политик и да се занимава с обществено полезен труд. Добре, че в крайна сметка решава да се отдаде на музиката.

.
8. Език мой, обяд мой

Снимка: Thetalks
Гласът на Мик Джагър безспорно е уникален, но има една малка подробност, която го прави неповторим. При по-внимателно заслушване може да чуете характерното за него съскане и шъшкане при пеене. Причината е скрита в юношеските му години. Тогава Мик играел баскетбол. При борба за една висока топка пада лошо и си отхапва малко парче от езика. При падането гълта отхапаното парче и оттогава му е съскането и шъшкането.

.
9. В легло с Дейвид

Снимка: snopes.com
Сексулният апетит на Джагър е бил пословичен, но той очевидно не е бил само към представители на противоположния пол. Много популярен е случаят с Анджи Боуи, по това време съпруга на Дейвид Боуи. Г-жа Боуи се върнала внезапно от командировка и прислужницата й подшушнала, че съпругът й не е сам в спалнята. Анджи нахлула и заварила Дейвид в леглото с Мик. И двамата били чисто голи.

.
10. Дрога, дрога и още дрога

Снимка: telegraph.co.uk
Мик никога не е имал претенции до е светец. Никога не е отричал, че е опитвал наркотици. Има обаче един особено тъмен период от живота му. Една година преди да срещне Джери Хол, за която е женен от 1990 до 1999г. той минава на ЛСД. В продължение на цели 12 месеца Джагър всеки ден се друса със смъртоносната комбинация от ЛСД и хероин. Още не е ясно как оцелява.

.
.
.