Лозан пак избяга от неудобните въпроси
След среща при президента скандалният магистрат нападна прокуратурата

Снимка: Бойко Кичуков
Лозан Панов обича да се прави на морален стожер, но мълчи за евтиния апартамент на съпругата си и за несъответствията в декларацията му.
.
Въпросите, от които се скри
1. Г-н Панов, Вие на кого служите – на обществото или на подсъдимите, ограбили обществото?
2. Магистратската етика и чест не предполага ли да подадете оставка, при положение че Вие бяхте уличен за скриване на укриване на налози за 100 000 лева, а името на съпругата Ви беше замесено в „Апартаментгейт”? 
3. Защо загърбихте официалните чествания на годишнината от конституцията и предпочетохте да говорите за основния закон на конференция, организирана от НПО, свързано с подсъдим олигарх, какъвто е Цветан Василев?
4. Допустимо ли е според Вас председателят на ВКС да дава оценки за висящи съдебни производства (каквото е делото на Десислава Иванчева например) и да атакува работата на други институции пред ЕК, а не да дава оценка за своята?
5. Не са ли дадените от Вас квалификации пред експертите от Европейската комисия политически изказвания, с които се нарушава категоричната забрана за такива в Закона за съдебната власт?
6. Не е ли настояването за запазване на мониторинга над България очерняне на имиджа на държавата и нарушаване на интересите й?
7. Допустимо ли е председателят на ВКС да се поставя над закона, като не декларира имуществото си и се стига до осъдително решение на две инстанции?
8. Допустимо ли е съдия №1 на държавата да завежда дело в Страсбург срещу решения, потвърдени на две съдебни инстанции?
9. Заведохте ли делото и какъв сигнал е това към българското общество и към европейските ни партньори?

.
.
.