Румъния вкарва ЕС в криза
Урсула фон дер Лайен изпраща послания, които сочат загуба на търпение

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Според новия график се очаква екипът на Урсула фон дер Лайен да бъде гласуван от евродепутатите на пленарната сесия в периода 25-28 ноември.
.
Виорика Дънчила: Някои говорят английски, но не държат на страната си

 
Някои хора може да говорят много добре английски език, но държат по-малко на тази страна. Това заяви и.д. премиерът на Румъния Виорика Дънчила в отговор на въпрос защо не говори добре английски език, съобщава информационният сайт Зиаре.
"Да знаете, че някои може да говорят много добре английски език и ценя всички, които говорят английски, френски, немски, всеки чужд език. Но държат по-малко на тази страна. Отиват в Брюксел и много лесно на английски език казват онова, което иска да чуе Брюксел, а не онова, което би трябвало, за да подкрепят тази страна", коментира Виорика Дънчила.
Тя припомни, че е била евродепутат в продължение на 9 години, лидер на делегацията на евродепутатите от Социалдемократическата партия и на групата на европейските социалисти и демократи. ", но всеки път съм подкрепяла страната си и съм постигала резултати. Това дали говорим по-добре или по-зле някой чужд език, смятам, че е важно, но по-важно за румънците е това какво правиш за тях и колко достойно представляваш страната си, както в страната, така и извън границите й", посочи Виорика Дънчила.
Тя каза, че румънците трябва да се гордеят, че са в Румъния.
"Във връзка с английския език, в Румъния сме, хайде да се гордеем, че сме румънци", призова Дънчила.

.
.
.
.
Свят: други материали