Изкушението на Доналд Тръмп
Американският президент влезе в крепоста на демократите, за да гледа любимия си спорт

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Появата на Доналд Тръмп и съпругата му Мелания на бейзболния мач не бе прието еднозначно от публиката.
.
Куриозът
Бейзболът, който е много популярен в САЩ и Япония, е трудно разбираема игра за европейците. Не е лесно да гледаш нещо, което започва, но не е ясно кога ще свърши. На 18 април 1981 г. в среща от второто ниво на бейзболната пирамида на САЩ един срещу друг се изправят Поутъкет Ред Сокс и Рочестър Ред Уингс.
Двата тима играят общо 33 ининга, а самата среща продължава осем часа и 25 минути. Въпреки че мач може да бъде прекратен след изтичането на определено време, това правило не фигурира в правилника на съдиите по това време. Затова срещата продължава да се играе. Самият мач започва с 30 минути закъснение заради проблем с осветлението на стадиона. На трибуните в началото има 1740 зрители. След деветия ининг, когато приключват обикновено мачовете, резултатът е 1:1. Това налага изиграването на допълнителни ининги.
Срещата изглежда на път да приключи в 21-ия ининг, когато единият отбор прави точка, но съперникът веднага след това изравнява. Мачът продължава до 32-рия ининг, когато президентът на Лигата се обажда по телефона и нарежда прекратяване на мача. Това става в 4:00 часа сутринта на 19 април, който се пада Великден според католическия календар. По това време на трибуните са останали едва 19 зрители.
Мачът е доигран чак на 23 юни. Билетите за „Макой Стейдиъм“ в Поутъкет (Роуд Айлънд) са разпродадени. 5746 зрители и 140 репортери изпълват трибуните. Те стават свидетели на още два ининга и общо 18 минути игра. Дейв Коза прави победната точка за Поутъкет Ред Сокс. Така е поставен рекордът за най-дълъг бейзболен мач. Предишното постижение е на среща, продължила 29 ининга и 6 часа и 59 минути. Въпросният мач се е играл на 14 юни 1966 г., когато Маями Марлинс побеждава Сейнт Питърсбърг Кардс с 4:3.

.
.
.