Втора серия лъжи за Пеевски
Антикорупционният фонд - бухалката на Прокопиев
Хранениците на олигарха пристанаха на БГ Мадоф и на обвинения му в шпионаж ортак Малинов

Снимки: Блиц
Николай Стайков и менторът му Иво Прокопиев
.
Светата Троица на олигархията

Николай Стайков
Бойко Станкушев
Илиян Василев (агент Саяшо от ДС)
Филип Гунев
Росен Босев

Светата Троица – така наричат трите водещи фигури в „Антикорупционния фонд“. Николай Стайков, Илиян Василев и Бойко Станкушев са новите (многократно употребени) лица на олигархията.

Основната им дейност е да дискредитират неудобни за тях хора“ - така само преди два месеца бившият вече кмет на Благоевград Атанас Камбитов определи представителите на т. нар. „Антикорупционен фонд“.

Организацията е знакова за кръга „Капитал“ и неслучайно олигархът е внедрил там някои от най-доверените си хора, като водещ сред тях е бившият зам. главен редактор на седмичника бухалка – Николай Стайков, чието име фигурираше в стенограмите на задкулисието АРГО. От тях лъсна ролята на този безработен журналист в организирането на протести.

Легендата, с която излиза от редакцията на „Капитал“ Стайков през 2007 г., разказва, че се занимава с различни интернет проекти, сайтове, управление на авторско съдържание и т.н. В публичното пространство е известен също и като търговец на презервативи и сексартикули.

Макар и да се води съосновател на НПО-то с гръмкото наименование „Антикорупционен фонд“ и скрит жокер на Прокопиев, Стайков обаче е просто един от екипа, показва актуалната информация. Той даже, поне на книга, е понижен до ниво изпълнител, с което се явява по-долу в структурата на фондацията от любимото дете на пресгрупата на Иво Прокопиев – журналиста Росен Босев. Над него в йерархията е и Филип Гунев. Бившият зам. вътрешен министър и дясна ръка на гравитиращата около кръга „Капитал“ бивша шефка на МВР, ексвицепремиер и настоящ посланик на страната ни в Израел Румяна Бъчварова, е ръкоположен за председател на Управителния съвет.

През март 2019 г., когато съоснователят Стайков стана прост изпълнител в „Антикорупционния фонд“, във фондацията изгряха нови звезди, а на директорския стол се намести Бойко Станкушев - бивш член на СДС и „Подкрепа“, бивш журналист от БНТ и бивш медиен съветник на подсъдимия ексминистър на отбраната Николай Ненчев, а също и активен поддръжник на „Да, България“ на Христо Иванов.

Пак тогава в Управителния съвет на фондацията се намърда и ченгето от ДС с агентурно име Сашо – Илиян Василев. Така знаковото присъствие на човека на БГ Мадоф отбеляза нов етап в развитието на организацията, която вече преглъща последните грантови залъци и спешно се нуждае и от други спонсори.

Доказал се като един от най-гласовитите глашатаи на олигархичната пропаганда, агент Сашо от ДС неотдавна избълва чутовната глупост, че Делян Пеевски „е новият Цветан Василев и е разпределител на огромни средства, които "хранят" огромно количество политици, магистрати, служби”. Не е ясно дали говори от свое име обаче или и бордът на „Антикорупционния фонд“ застава зад клеветите му.

.
.
.