Подписахме стратегически договор за сътрудничество
Правим във Варна координационен център на НАТО
Борисов не е успял да обясни на Тръмп как МВР и прокуратурата арестуват и обвиняват за шпионаж Малинов, а съдия го пуска в Русия

САЩ са важен стратегически партньор на България, заяви Борисов. Доналд Тръмп ни похвали за закупуването на изтребителите Ф-16.
.
БГ учен превежда на президента на Америка
Един мъж - с очилата зад гърба на Тръмп, който превеждаше от български на американския президент по време на разговора му с българския премиер Бойко Борисов, предизвика интереса на журналистите. Оказа се, че това е докторът по химия - Йонко Мермерски. Мермерски е син на проф. Христо Мермерски, помогнал на хиляди българи с уменията си в природната медицина. Синът му Йонко имаше честта да бъде един от най-важните хора по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Белия дом. Мермерски-син е автор на над 30 книги в областта на химията и природната медицина, като 13 от тях са написани в съавторство с баща му, като той също продължава семейната традиция и е специалист по здравословно хранене. Неговите изследвания са публикувани на над 10 езика. Той е създател на множество патентовани изобретения.

.
Асошиейтед прес: Президентът приветства България за покупката на Ф-16
При срещата си с българския премиер Бойко Борисов американският президент Доналд Тръмп подчерта покупката на американските изтребители Ф-16 от страна на българското правителство и изтъкна факта, че страната ни повишава военните разходи. Това пише авторитетната агенция Асошиейтед прес по повод визитата на премиера Борисов във Вашингтон. Администрацията на американския президент Доналд Тръмп има намерение да изпрати технически експерти в страната ни, за да работят с техни български колеги. В официално изявление Белият дом приветства намерението на България да изгради газов хъб. Ядрената енергетика и доставките на газ са били сред основните теми на разговор, отбелязва Асошиейтед прес. Агенцията съобщава, че през тази година президентът Тръмп имаше срещи и с други лидери от Централна Европа.

.
„Ню Йорк таймс“: САЩ са готови да доставят газ за Балканите
САЩ са заинтересовани да изнасят втечнен газ за България и за други страни от региона. Това пишат американските издания „Вашингтон пост“ и „Ню Йорк таймс“. Изданията се позовават на високопоставен източник на американската администрация. САЩ подкрепят усилията на България да се присъедини към програмата за визови облекчения, позволяваща безвизови пътувания до САЩ в рамките на 90 дни, пишат авторитетните издания. САЩ изтъкват факта, че България повишава военните си разходи, подчертават вестниците.

.
Анадолската агенция: US президентът може да посети България
„Ние имаме много добри отношения.“ Това заявява американският президент Доналд Тръмп по повод отношенията на САЩ с България, съобщава Анадолската агенция. Президентът Тръмп посочва, че би могъл да посети България. По време на срещата българският премиер изрази надежда, че визовите ограничения за българи ще отпаднат. Партньорството между двете страни предвижда задълбочаване на сътрудничеството в областта на отбраната, включително ангажимент за провеждане на редовен стратегически диалог и план за изпращане на технически екип в България, който да проучи сфери на сътрудничеството, включително и в областта на ядрената енергетика, пише още Анадолската агенция.

.
.
.