Сбогом, Ламбо!
Легендарният Стефан Данаилов отлетя към звездите

Стефан Данаилов (1942-2019)
.
Студентите на Мастера с премиера в негова памет
„Последният клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ излиза с премиера на 29 и 30 ноември. Студентите искат да посветят дипломния си спектакъл на своя Мастер и ще ни очакват. Нека се съберем заедно. Стефан Данаилов би искал така“, съобщиха от Театралната академия.
„Лодкарят“ от Джез Бътъруърт ще се играе на голямата сцена на Учебния театър, постановката е на д-р Сава Драгунчев, сценография и костюми – Елис Вели и Ванина Цандева.
„В театъра и киното той завинаги е Майор Деянов, Борис I, Иван Кондарев, Дон Жуан, Бойчо Огнянов, Хамлет, Шейлок, Дантон, Дон Кихот, Тригорин, Дулитъл, Абел Знорко, Джейк, Фердинанд, Бирон, Сенебирски, Княз Алесандро Медичи, Михаил Деветаков, Алберт Коен, Сава Попович, Кръстникът, арх. Иван Цолов, Великов – Слънцето, Дантон Тахов – „Тахана“, Ювиги хан, капитан Васил Алтънов, Панчо, Манол Салабашев – „Лебеда“, Пантер, Тома, Веселин – Веско... И с безбрежния си талант и всеотдайна обич, радващ се на любовта на хиляди българи, Стефан Данаилов е и ще продължава да бъде най-значимата фигура на българската сцена и екран.
Но и проф. Стефан Данаилов е щастлив да бъде Мастера за нас, неговите студенти в Националната академия за театрално и филмово изкуство. И никога няма да има друг актьор, преподавател и човек, който да го замени в сърцата ни, в сърцата на публиката и десетките млади хора, които улови за ръка като баща, вдъхнови и поведе из очарованието на Мелпомена. МАСТЕР, ОБИЧАМЕ ТЕ!“, написаха неговите възпитаници.

.
.
.