Рецептите на Иван Звездев
27.11.2019
Иван Звездев
Пълнени чушки с ориз, боб и царевица Продукти 8-10 чушки 1-2 ч.ч. гореща вода брашно олио За плънката: 1 глава кромид лук 180-200 г ориз 1/2 зелена чушка 1 ч.ч. домати 100 г царевица - (1/2 консерва) 100 г червен боб (1/2 консерва) 400 мл гореща вода 1 к.ч. олио 1/2 ч.л. сол 1 ч.л. червен пипер лют червен пипер по желание черен пипер на вкус 1 непълна ч.л. смлян кимион джоджен Приготвяне: Нарязваме на ситно кромид лук и го задушаваме в олио за 30 секунди. Нарязваме на малки кубчета зелената чушка и я прибавяме към лука. Добавяме ориза, посоляваме и пържим за минута. Оттегляме от котлона и поръсваме със сладък и лют червен пипер и черен пипер. Връщаме ястието на котлона. Добавяме доматите, наливаме водата. Изсипваме царевицата и червения боб, поръсваме с кимион и нарязан на ситно джоджен. Задушаваме ястието докато оризът поеме водата. Посоляваме отвътре изчистените чушки, надупчваме ги с вилица. Пълним ги с плънката, потапяме ги в брашно и ги редим в тава за печене. Заливаме чушките с гореща вода, поливаме със струйка олио. Печем на 180 градуса за 40 минути. .
.
. |